Δημοσθένης Σαρηγιάννης
2.000 κρούσματα ημερησίως και σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας προβλέπει για τον επόμενο μήνα ο Δημ. Σαρηγιάννης

«Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων έχουν συνολικά μεγαλύτερη επίπτωση από την αγορά, όπως λειτουργεί σήμερα» (σ.σ με τους περιορισμούς click away - click in shop), εκτιμά σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα παραπάνω απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν, στο ενδεχόμενο μιας εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο».

Προσέθεσε δε, πως το πρόβλημα δυσχεραίνεται στις μεγαλύτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς οι μαθητές του Λυκείου έχουν τη δική τους, αυτόνομη κοινωνική ζωή, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διασποράς στη φοιτητική κοινότητα.

Τέλος, παρέθεσε πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ενδοοικογενειακή διασπορά, που συνδέεται με τη λειτουργία των σχολείων.

2.000 κρούσματα τον Μάρτιο

Παράλληλα, ο καθηγητής προέβλεψε πως κατά τα μέσα Μαρτίου θα φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως και θα υπάρξει σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε και τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, κατήγγειλε πως πολλές επιχειρήσεις δεν τηρούν την τηλεργασία και δηλώνουν ψευδώς πως υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως, ενώ βρίσκονται στο γραφείο τους.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, εξήγησε πως δεν προκαλούν πιο βαριά νόσο, ενώ σχετικά με τη γενική δυναμική της πανδημίας υπογράμμισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με έναν προβλέψιμο τρόπο, καθώς στο προηγούμενο διάστημα άνοιξαν σταδιακά διάφορες δραστηριότητες.

Ο καθηγητής κατέληξε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας, καθώς θα ξεκινήσει η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι 1.jpg
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα...
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής