Δημοσθένης Σαρηγιάννης
2.000 κρούσματα ημερησίως και σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας προβλέπει για τον επόμενο μήνα ο Δημ. Σαρηγιάννης

«Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων έχουν συνολικά μεγαλύτερη επίπτωση από την αγορά, όπως λειτουργεί σήμερα» (σ.σ με τους περιορισμούς click away - click in shop), εκτιμά σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα παραπάνω απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν, στο ενδεχόμενο μιας εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο».

Προσέθεσε δε, πως το πρόβλημα δυσχεραίνεται στις μεγαλύτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς οι μαθητές του Λυκείου έχουν τη δική τους, αυτόνομη κοινωνική ζωή, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διασποράς στη φοιτητική κοινότητα.

Τέλος, παρέθεσε πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ενδοοικογενειακή διασπορά, που συνδέεται με τη λειτουργία των σχολείων.

2.000 κρούσματα τον Μάρτιο

Παράλληλα, ο καθηγητής προέβλεψε πως κατά τα μέσα Μαρτίου θα φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως και θα υπάρξει σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε και τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, κατήγγειλε πως πολλές επιχειρήσεις δεν τηρούν την τηλεργασία και δηλώνουν ψευδώς πως υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως, ενώ βρίσκονται στο γραφείο τους.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, εξήγησε πως δεν προκαλούν πιο βαριά νόσο, ενώ σχετικά με τη γενική δυναμική της πανδημίας υπογράμμισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με έναν προβλέψιμο τρόπο, καθώς στο προηγούμενο διάστημα άνοιξαν σταδιακά διάφορες δραστηριότητες.

Ο καθηγητής κατέληξε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας, καθώς θα ξεκινήσει η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα αθήνα βροχές
Σε τροχιά έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα – Αναλυτικά οι περιοχές και τα επικίνδυνα διαστήματα - Αττική και βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο
Πού και πότε θα χτυπήσουν βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ημέρα με την ημέρα
Σε τροχιά έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα – Αναλυτικά οι περιοχές και τα επικίνδυνα διαστήματα - Αττική και βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο
σχολειο
Τραμπούκικη επίθεση σε εκπαιδευτικούς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και απειλές μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για απειλές και τραμπουκισμούς σε Δημοτικό Συμβούλιο
Τραμπούκικη επίθεση σε εκπαιδευτικούς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και απειλές μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο