Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά τις τελευταίες ημέρες, τροφοδοτώντας σενάρια και σκέψεις για ακύρωση της απόφασης για την επαναλειτουργία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εκτιμά πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ωστόσο προτείνει ταυτόχρονα τη λήψη περιοριστικών μέτρων για το λιανεμπόριο. Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ, πρότεινε να γίνονται αγορές με ραντεβού, ώστε να υπάρχει μείωση του συνωστισμού στα καταστήματα, ιδίως τα Σαββατοκύριακα όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα.

Ανησυχία για την Αττική

Σχετικά με την επιδημιολογική επιβάρυνση στην Αττική, σημείωσε πως αναλογικά με τον πληθυσμό της η αύξηση των κρουσμάτων είναι λογική και αναμενόμενη, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Εάν ο έλεγχος της πανδημίας χαθεί, εξήγησε, η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι «μη διαχειρίσιμη», σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Οι προδιαγραφές για τις υφασμάτινες μάσκες

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες πως σε γενικές γραμμές είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις χειρουργικές.

Ωστόσο, αν φέρουν τρία στρώματα έχουν αυξημένη ασφάλεια, που πλησιάζει το επίπεδο προστασίας που προσφέρουν οι απλές χειρουργικές μάσκες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Αρσάκεια: Όχι στη συγκάλυψη της κακοποίησης παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα λένε οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας...
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος