Σχολεία-Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Κρίσιμη εβδομάδα για τις αποφάσεις
Εβδομάδα αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων - «Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία και για τα μεταλλαγμένα στελέχη και θα δούμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Εβδομάδα αποφάσεων είναι αυτή που διανύουμε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «τα δεδομένα την Πέμπτη θα είναι είναι αυτά που θα εξεταστούν από τους ειδικούς και θα κρίνουν τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς».

Σχετικά με τα σχολεία είπε συγκεκριμένα ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη για να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και θα δούμε τα επόμενα βήματα».

Σημειώνεται πως η αυξητική τάση των κρουσμάτων ειδικά σε περιοχές της Αττικής δημιουργεί ανησυχία στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι την Παρασκευή αναμένεται να συνεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, λίγο πριν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. 

Γώγος: Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο

Παράλληλα και ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. «Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν» δήλωσε.

Γιαμαρέλλου: Όλα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα

τάξη, θρανία, αξιολόγηση

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στο MEGA τόσο για τα αυξημένα κρούσματα και την ανησυχία των γιατρών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, όσο και για το άνοιγμα των σχολείων. 

«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα» τόνισε, σημειώνοντας πως το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τους πολίτες που μετακινούνται στους δρόμους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ψηφοφορία–«θρίλερ», η οποία διακόπηκε τρεις φορές, λόγω των εντάσεων που προκάλεσαν οι συσχετισμοί.
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
καλοριφέρ
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων
Καθυστερήσεις στις πάγιες εντολές αφήνουν τα σχολεία χωρίς πόρους, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων