τάξη, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Γυμνάσια - Λύκεια: «Θα επιμείνω στα αυξημένα τεστ ανίχνευσης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές» είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης - «Το άνοιγμα θα φέρει οριακή κίνηση στο σύστημα»

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι είναι σύμφωνος να γίνει όμως είναι σημαντικό να γίνονται τεστ, σε καθηγητές αλλά και σε μαθητές, όσοι συμφωνούν.

«Το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους, αν δεν το καταπνίξουμε νωρίς, αυτό μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει μια αύξηση η οποία θα φανεί έντονα από τα μέσα Μάρτη κι έπειτα. Θα να κορυφωθεί έως τον Απρίλη και αρχές Μαΐου» είπε.

«Τον Μάιο περιμένουμε να έχει αναπτυχθεί αρκετά η διασπορά» πρόσθεσε.

Γυμνάσια – Λύκεια: Θα φέρουν το σύστημα στα όρια

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων θα φέρει μια παραπάνω κίνηση στο σύστημα, η οποία θα είναι οριακή, δηλαδή αν πάμε παραπέρα θα έχουμε πρόβλημα, υποστήριξε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

«Με τα σχολεία, όπως είμαστε, μπορούν να ανοίξουν. Θα επιμείνω στα αυξημένα τεστ ανίχνευσης. Δεν λέω ότι να μην ανοίξει κάτι, αλλά ότι εμείς πρέπει να ανιχνεύουμε γρηγορότερα. Να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όσα θέλουν» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Και ταυτόχρονα να μπορούμε σαν πολιτεία να αναλύουμε τα αντίστοιχα δείγματα νωρίς. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι έχουμε ένα σύστημα αναφορά και το εμπιστεύομαι. Στην πράξη δεν κάνουμε επιστημονικό πείραμα ή έρευνα, στη διαχείριση μιας κρίσης βάζει όλα τα όπλα στη μάχη» συμπλήρωσε.

Ενδεχόμενο τρίτου κύματος

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να βρεθούμε μπροστά σε τρίτο κύμα, όπως η Βρετανία, Γερμανία κλπ». «Πρέπει να αυξηθούν τα μοριακά τεστ που μπορούν να ανιχνεύσουν τη μετάλλαξη», ανέφερε ο Δ. Σαρηγιάννης. Πρόσθεσε, πως «είναι ακόμη μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων με τη Βρετανική μετάλλαξη και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να τον καταπνίξουμε». Εξήγησε ότι η ανίχνευση γίνεται από εξεταστικά κέντρα της Αθήνας, όμως πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας όπου υπάρχουν αντίστοιχες δυνατότητες. «Όσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα για επεξεργασία σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης», σημείωσε.

Δεν αποκλείεται το «πισωγύρισμα»

Δεν αποκλείεται ένα «πισωγύρισμα» με μέτρα όπως είπε, αν δεν προλάβουμε την εξέλιξη. «Χωρίς να φοβόμαστε μπορούμε να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και σύνεση και η Πολιτεία να ανιχνεύει τα στελέχη». Όπως είπε, μπορεί να τα πηγαίνουμε καλά ωστόσο «δεν γίνεται να μείνουμε το 'Γαλατικό χωριό' άρα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι». Παράλληλα, πρότεινε πως αν παρατηρείται σε μια περιοχή αύξηση κρουσμάτων τότε μια λύση θα ήταν η τοπική εφαρμογή αυστηρών μέτρων και όχι στο σύνολο της χώρας.

emvolio.jpg

Τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη

Σε σχέση με τα εμβόλια, υποστήριξε ότι προς το παρόν καλύπτουν τη μετάλλαξη του ιού. Εξήγησε δε, ότι η νέα τεχνολογία επιτρέπει την άμεση παρέμβαση στο RNA του εμβολίου ώστε, να καλύπτει τη μετάλλαξη. Παράλληλα, άσκησε εμμέσως κριτική στη διαχείριση των εμβολίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα εμβόλια, για αυτό χρειάζεται από τώρα, όπως είπε με έμφαση, η σωστή προετοιμασία. 

«Η Ελλάδα δεν είναι καλή στη διαχείριση των εμβολίων, άρα στα επόμενα που θα έρθουν χρειάζεται από τώρα οργάνωση για να μπορούμε να το κάνουμε. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όμως αν προσπαθείς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

ypaith
Γερμανικό δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να πληρώσει 56.000€ για δεδουλευμένα Ελληνίδας εκπαιδευτικού
Η εκπαιδευτικός υπηρετεί στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου
Γερμανικό δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να πληρώσει 56.000€ για δεδουλευμένα Ελληνίδας εκπαιδευτικού