Γυμνάσια – Λύκεια: Το άνοιγμα θα μας φέρει στα όρια
Γυμνάσια - Λύκεια: «Θα επιμείνω στα αυξημένα τεστ ανίχνευσης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές» είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης - «Το άνοιγμα θα φέρει οριακή κίνηση στο σύστημα»

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι είναι σύμφωνος να γίνει όμως είναι σημαντικό να γίνονται τεστ, σε καθηγητές αλλά και σε μαθητές, όσοι συμφωνούν.

«Το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους, αν δεν το καταπνίξουμε νωρίς, αυτό μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει μια αύξηση η οποία θα φανεί έντονα από τα μέσα Μάρτη κι έπειτα. Θα να κορυφωθεί έως τον Απρίλη και αρχές Μαΐου» είπε.

«Τον Μάιο περιμένουμε να έχει αναπτυχθεί αρκετά η διασπορά» πρόσθεσε.

Γυμνάσια – Λύκεια: Θα φέρουν το σύστημα στα όρια

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων θα φέρει μια παραπάνω κίνηση στο σύστημα, η οποία θα είναι οριακή, δηλαδή αν πάμε παραπέρα θα έχουμε πρόβλημα, υποστήριξε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

«Με τα σχολεία, όπως είμαστε, μπορούν να ανοίξουν. Θα επιμείνω στα αυξημένα τεστ ανίχνευσης. Δεν λέω ότι να μην ανοίξει κάτι, αλλά ότι εμείς πρέπει να ανιχνεύουμε γρηγορότερα. Να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όσα θέλουν» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Και ταυτόχρονα να μπορούμε σαν πολιτεία να αναλύουμε τα αντίστοιχα δείγματα νωρίς. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι έχουμε ένα σύστημα αναφορά και το εμπιστεύομαι. Στην πράξη δεν κάνουμε επιστημονικό πείραμα ή έρευνα, στη διαχείριση μιας κρίσης βάζει όλα τα όπλα στη μάχη» συμπλήρωσε.

Ενδεχόμενο τρίτου κύματος

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να βρεθούμε μπροστά σε τρίτο κύμα, όπως η Βρετανία, Γερμανία κλπ». «Πρέπει να αυξηθούν τα μοριακά τεστ που μπορούν να ανιχνεύσουν τη μετάλλαξη», ανέφερε ο Δ. Σαρηγιάννης. Πρόσθεσε, πως «είναι ακόμη μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων με τη Βρετανική μετάλλαξη και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να τον καταπνίξουμε». Εξήγησε ότι η ανίχνευση γίνεται από εξεταστικά κέντρα της Αθήνας, όμως πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας όπου υπάρχουν αντίστοιχες δυνατότητες. «Όσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα για επεξεργασία σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης», σημείωσε.

Δεν αποκλείεται το «πισωγύρισμα»

Δεν αποκλείεται ένα «πισωγύρισμα» με μέτρα όπως είπε, αν δεν προλάβουμε την εξέλιξη. «Χωρίς να φοβόμαστε μπορούμε να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και σύνεση και η Πολιτεία να ανιχνεύει τα στελέχη». Όπως είπε, μπορεί να τα πηγαίνουμε καλά ωστόσο «δεν γίνεται να μείνουμε το 'Γαλατικό χωριό' άρα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι». Παράλληλα, πρότεινε πως αν παρατηρείται σε μια περιοχή αύξηση κρουσμάτων τότε μια λύση θα ήταν η τοπική εφαρμογή αυστηρών μέτρων και όχι στο σύνολο της χώρας.

emvolio.jpg

Τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη

Σε σχέση με τα εμβόλια, υποστήριξε ότι προς το παρόν καλύπτουν τη μετάλλαξη του ιού. Εξήγησε δε, ότι η νέα τεχνολογία επιτρέπει την άμεση παρέμβαση στο RNA του εμβολίου ώστε, να καλύπτει τη μετάλλαξη. Παράλληλα, άσκησε εμμέσως κριτική στη διαχείριση των εμβολίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα εμβόλια, για αυτό χρειάζεται από τώρα, όπως είπε με έμφαση, η σωστή προετοιμασία. 

«Η Ελλάδα δεν είναι καλή στη διαχείριση των εμβολίων, άρα στα επόμενα που θα έρθουν χρειάζεται από τώρα οργάνωση για να μπορούμε να το κάνουμε. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όμως αν προσπαθείς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή