Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης πρότεινε απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων των σχολείων

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτήρισε επίφοβο βήμα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι στα μέσα Μαρτίου, θα επιστρέψουμε σε κορύφωση της πληρότητας στις ΜΕΘ, με δεδομένο το άνοιγμα της εκπαίδευσης. «Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία αυτό θα το συναντούσαμε το Μάιο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι δεν διαφωνεί να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και θεωρεί ότι είναι ένα επίφοβο βήμα.

Απολύμανση του αέρα στα σχολεία

Επίσης, ανέφερε πως χρειάζεται να πάρουμε ενεργά μέτρα μείωσης του ιικού φορτίου για να αποφύγουμε τα συνεχή lockdown.

Ειδικότερα, ο καθηγητής πρότεινε την απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε μαγαζιά και σχολεία. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τουλάχιστον στις πολυπληθείς τάξεις να υπάρχουν τέτοια συστήματα», κατέληξε.

koronoios-dimotiko-sxoleio-aithousa-thrania.jpg

Κορονοϊός: Ανησυχούμε για τη μετάλλαξη

«Πρέπει να ανησυχούμε αρκετά, με την έννοια ότι είναι πιο μεταδοτικό», δήλωσε για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

«Οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει δείχνουν πως ακόμη και με μικρό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση της εμφάνισης ενός τρίτου κύματος», επισήμανε ο καθηγητής.

Επιπλέον, εξήγησε πως αυτό που θα συναντήσουμε πρώτα σαν πρόβλημα θα είναι η πλήρωση των κλινών ΜΕΘ και η αύξηση των διασωληνωμένων.

Μετάλλαξη κορονοϊού: Χρειάζεται παραπάνω μέρες ο εντοπισμός

Όσον αφορά τη μετάλλαξη που έχει αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα, ο καθηγητής είπε ότι είναι εύκολος ο εντοπισμός του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, απλώς παίρνει λίγες μέρες παραπάνω.

«Για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown, πρέπει να δράσουμε άμεσα, με καλή ανίχνευση των στελεχών του ιού», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τάχιστα τα εμβόλια».

Σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύω ότι δε μας παίρνει να ανοίξουμε άλλες δραστηριότητες».

Μάσκες: «Εγώ για τα παιδιά μου θα αγόραζα χειρουργικές»

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις υφασμάτινες μάσκες, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν χαμηλότερο επίπεδο προστασίας έτσι κι αλλιώς. «Εγώ για τα παιδιά μου θα αγόραζα χειρουργικές μάσκες» είπε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια