Ωράριο νηπιαγωγών: Διαμαρτυρία στην Πάτρα
Ωράριο νηπιαγωγών. Σύλλογος ΠΕ Πάτρας: Διαμαρτυρία για την αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου. Για την τροποποίηση της ώρας αποχώρησης των Νηπίων

Ωράριο νηπιαγωγών. Σύλλογος ΠΕ Πάτρας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Πάτρας

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας (θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα) τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 14:00 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ερμού 70) για το θέμα της τροποποίησης της ώρας αποχώρησης των νηπίων.

Η κυβέρνηση δια της απόφασης της υφυπουργού κ.Μακρή με αιφνιδιαστικό τρόπο και χωρίς πριν να έχει έρθει σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών  τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου  από 13:00 σε 13:10 .

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σε μια κρίσιμη εποχή που βάλλονται από παντού τα εργασιακά μας δικαιώματα χρειάζεται να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα δίνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις.

νηπιαγωγείο, νηπιαγωγεία, ωράριο νηπιαγωγών, αύξηση ωραρίου

Ωράριο Νηπιαγωγών-ΔΟΕ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αναμένεται να πραγματοποιήσει η ΔΟΕ, ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών και την απαξίωση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας ζητά άμεση «ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης της παράτασης αποχώρησης των νηπίων».

Επιπλέον, καλεί τους ΣΕΠΕ όλης της χώρας σε κινητοποιήσεις και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τη Δευτέρα.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ κάνει λόγο για  «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης των νηπίων» και αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών, ενώ  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 25/1/2021, στις 14:00, με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕη ρύθμιση για την ώρα αποχώρησης των νηπίων αποτελεί μια ακόμη αύξηση ωραρίου των νηπιαγωγών, με την Ομοσπονδία να διερωτάται εάν η κίνηση αυτή του υπουργείου Παιδείας προετοιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα για νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Η αφίσα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας:

doe afisa


Ωράριο νηπιαγωγών: Ολημερίς; Ολονυχτίς;

Νηπιαγωγεία… με ελεύθερο ωράριο;

Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών συναδελφισσών /συναδέλφων θεσμοθετήθηκε σύμφωνα με την υπ αρ. 127187/Ε1/1-8-2021 αντίστοιχη υπουργική απόφαση στην οποία καθοριζόταν το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών που υπηρετούν στα νηπιαγωγεία.

Συνοπτικά ορίζεται ότι έως 3/θέσια (χωρίς υπολογισμό χρόνων υπηρεσίας και βαθμού) το ωράριο διαμορφώνεται στις 25 ώρες την εβδομάδα.

Στην απόφαση του 2016 το εκπαιδευτικό κίνημα και οι τοπικοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι είχαν τονίσει δημόσια με ανακοινώσεις τους ότι δεν έπαιρνε υπ`όψη την ιδιαιτερότητα των συνθηκών λειτουργίας του νηπιαγωγείου

Παρέβλεπε με εκκωφαντική άγνοια και με προκλητικό τρόπο τη συνεχή εποπτεία που έχουν οι συναδέλφισσες/οι όχι μόνο κατά τη διάρκεια του παιδαγωγικού – διδακτικού χρόνου αλλά… χωρίς ανάσα και την ώρα των διαλειμμάτων με εφημερία 5 ημέρες εβδομαδιαία καθώς και στην έναρξη(προσέλευση) και λήξη(αποχώρηση) των προνηπίων – νηπίων.

Νηπιαγωγεία… με ελεύθερο ωράριο; Στην Υ.Α. του 2016 η πρόσθεση βγάζει 75 λεπτά στην πρωινή λειτουργία και άλλα 35 λεπτά στην απογευματινή. Αναιρέθηκε τότε με υποκριτικό εμπαιγμό η εξίσωση του ωραρίου με των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου με τη φράση κατ` αναλογία των δασκάλων.

Ο «ρεαλισμός» των Υ.Α. και της πολιτικής ηγεσίας ήδη έχει αποφασίσει διαχρονικά τις 30 ώρες για όλες τις νηπιαγωγούς. Μέχρι τα 67 (με βάση και το διαγραφόμενο όριο ηλικίας για τη σύνταξη).

Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
...Γιατί αυτό το μοντέλο αξιολόγησης δεν είναι ευαίσθητο σε παράγοντες που καθορίζουν  τα πραγματικά κριτήρια ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου -...
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου απεργού πείνας σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι άμεσα επικείμενο το ενδεχόμενο, ο επόμενος τέτοιος θάνατος να...
Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας
Άλλη μία έκκληση προς την κυβέρνηση απευθύνουν τα σχολικά κυλικεία Πάτρας, όπου μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής ανεργίας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα,...
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας