ΔΑΠ-Θεσσαλονίκη: Όχι στην εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων
Ανακοίνωση-«βόμβα» από μερίδα της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη - Τάσσεται ενάντια στην εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων και των ξένων Ιδρυμάτων

«Βόμβα» από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη, η οποία τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια στην εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων και των ξένων Ιδρυμάτων που έφεραν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ζητά μάλιστα την άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΠ σε φοιτητικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη, «η αναγνώριση ισότιμων επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους κολεγίων – ξένων πανεπιστημίων πρακτικά συνιστά εξίσωση προς τα κάτω».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «το επάγγελμα του μηχανικού είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο και έχει ειδικά επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς σχετίζεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Τυχόν αστοχίες δε συγχωρούνται στο επάγγελμα του μηχανικού, ειδικά όταν αυτές μεταφράζονται σε ανθρώπινες ζωές».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε φοιτητικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη που αντιτίθεται σε ΝΔ και Κεραμέως 

Η αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας προωθείται η αυτοματοποιημένη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και προσόντων αποφοίτων κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων από αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Είναι άδικη για τους διπλωματούχους μηχανικούς, βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και ισοπεδώνει τη δημόσια παιδεία.  

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών θεμελιώνονται με βάση τα υψηλής στάθμης 5ετή προγράμματα σπουδών των ελληνικών πολυτεχνείων. Η αναγνώριση ισότιμων επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους κολεγίων – ξένων πανεπιστημίων πρακτικά συνιστά εξίσωση προς τα κάτω. Το επάγγελμα του μηχανικού είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο και έχει ειδικά επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς σχετίζεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Τυχόν αστοχίες δε συγχωρούνται στο επάγγελμα του μηχανικού, ειδικά όταν αυτές μεταφράζονται σε ανθρώπινες ζωές.

Κρίνεται απαραίτητη η άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων μηχανικών, έναρξη επίσημου διαλόγου με τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και ενίσχυση του ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατά τη γνώμη μας οφείλει να έχει τις αρμοδιότητες αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε μηχανικούς.  

Η προσπάθεια εξομοίωσης του επιπέδου γνώσεων των διπλωματούχων μηχανικών Πολυτεχνείων με αυτό των αποφοίτων Κολλεγίων – ξένων πανεπιστημίων, χωρίς τους απαραίτητους, αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία