Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή λόγω κρουσμάτων
Κλειστά παραμένουν τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Update: Στο Δημοτικό έχει ανασταλεί η λειτουργία τριών τμημάτων και υποτμημάτων γερμανικών και αγγλικών

Κλειστά παραμένουν τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου προς το alfavita.gr, διευκρινίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τριών τμημάτων καθώς και υποτμημάτων γερμανικών και αγγλικών. 

Ειδικότερα, την προηγούμενη Πέμπτη 14/1/2021 το σχολείο ενημερώθηκε ότι μαθητής της Δ΄ Δημοτικού διαγνώστηκε θετικός στη νόσο COVID-19. Ο μαθητής υποβλήθηκε σε τεστ στις 12/1/2021, καθώς η μητέρα του είχε διαγνωστεί θετική. Το σχολείο ακολούθησε πιστά τη διαδικασία και ανέστειλε, σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, τη λειτουργία του αντίστοιχου τμήματος.

Στις 16/1/2021 ενημερώθηκαν επίσης ότι δύο αδερφάκια, μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, διαγνώστηκαν θετικά, αφού υποβλήθηκαν και αυτά σε τεστ για COVID-19, στις 14/1/2021, καθώς η μητέρα τους είχε επίσης διαγνωστεί θετική. Το σχολείο, ως όφειλε, ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές και εφάρμοσαν πλήρως όσα προβλέπονται, αναστέλλοντας τη λειτουργία των τμημάτων των παιδιών αυτών, καθώς και των τμημάτων γερμανικών και αγγλικών, στα οποία συμμετείχαν.

Τέθηκαν επίσης σε καραντίνα όσοι μαθητές ήταν στενές επαφές με τα παιδιά αυτά λόγω της συνύπαρξης μαζί τους στο σχολικό λεωφορείο

«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σοβαρότητα, συναίσθηση της ευθύνης μας και απόλυτη διαφάνεια.  Τηρούμε με τον αυστηρότερο τρόπο όλα τα μέτρα και τις οδηγίες και ενημερώνουμε πάντα άμεσα και υπεύθυνα τους αρμόδιους φορείς αλλά και εσάς για ό,τι αντιμετωπίσουμε στον χώρο του σχολείου» τονίζει η Διεύθυνση του σχολείου σε επιστολή της προς τους γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, μητέρα μαθητή του σχολείου και εκπαιδευτικός ενημέρωσαν το alfavita.gr για την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο. 

Να σημειωθεί ότι τα τμήματα αυτά δεν περιλαμβάνονταν αρχικά στη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα τμήματα και τα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού. Σε σχετική ερώτηση του alfavita.gr, το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι «η αναστολή λειτουργίας τμήματος εμφανίζεται αυτόματα στο σύστημα του Υπουργείου μόλις δοθεί η απόφαση του Δ/ντη Εκπαίδευσης. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας τμήματος βάσει κρούσματος».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανου
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
Αποχώρησε από το συλλαλητήριο αφήνοντας αιχμές για την οργανωτική επιτροπή
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
καισαριανή
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιστορικής συλλογής που είχε βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία – «Μνημείο εθνικής μνήμης» τα ντοκουμέντα της Αντίστασης
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
επίδομα voucher ΔΥΠΑ
Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250€ και Voucher 750€ – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα τα λάβουν
Σχέδιο ενίσχυσης πριν τις γιορτές και νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250€ και Voucher 750€ – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα τα λάβουν