Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή λόγω κρουσμάτων
Κλειστά παραμένουν τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Update: Στο Δημοτικό έχει ανασταλεί η λειτουργία τριών τμημάτων και υποτμημάτων γερμανικών και αγγλικών

Κλειστά παραμένουν τμήματα στην Ελληνογερμανική Αγωγή μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου προς το alfavita.gr, διευκρινίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τριών τμημάτων καθώς και υποτμημάτων γερμανικών και αγγλικών. 

Ειδικότερα, την προηγούμενη Πέμπτη 14/1/2021 το σχολείο ενημερώθηκε ότι μαθητής της Δ΄ Δημοτικού διαγνώστηκε θετικός στη νόσο COVID-19. Ο μαθητής υποβλήθηκε σε τεστ στις 12/1/2021, καθώς η μητέρα του είχε διαγνωστεί θετική. Το σχολείο ακολούθησε πιστά τη διαδικασία και ανέστειλε, σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, τη λειτουργία του αντίστοιχου τμήματος.

Στις 16/1/2021 ενημερώθηκαν επίσης ότι δύο αδερφάκια, μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, διαγνώστηκαν θετικά, αφού υποβλήθηκαν και αυτά σε τεστ για COVID-19, στις 14/1/2021, καθώς η μητέρα τους είχε επίσης διαγνωστεί θετική. Το σχολείο, ως όφειλε, ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές και εφάρμοσαν πλήρως όσα προβλέπονται, αναστέλλοντας τη λειτουργία των τμημάτων των παιδιών αυτών, καθώς και των τμημάτων γερμανικών και αγγλικών, στα οποία συμμετείχαν.

Τέθηκαν επίσης σε καραντίνα όσοι μαθητές ήταν στενές επαφές με τα παιδιά αυτά λόγω της συνύπαρξης μαζί τους στο σχολικό λεωφορείο

«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σοβαρότητα, συναίσθηση της ευθύνης μας και απόλυτη διαφάνεια.  Τηρούμε με τον αυστηρότερο τρόπο όλα τα μέτρα και τις οδηγίες και ενημερώνουμε πάντα άμεσα και υπεύθυνα τους αρμόδιους φορείς αλλά και εσάς για ό,τι αντιμετωπίσουμε στον χώρο του σχολείου» τονίζει η Διεύθυνση του σχολείου σε επιστολή της προς τους γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, μητέρα μαθητή του σχολείου και εκπαιδευτικός ενημέρωσαν το alfavita.gr για την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο. 

Να σημειωθεί ότι τα τμήματα αυτά δεν περιλαμβάνονταν αρχικά στη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα τμήματα και τα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού. Σε σχετική ερώτηση του alfavita.gr, το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι «η αναστολή λειτουργίας τμήματος εμφανίζεται αυτόματα στο σύστημα του Υπουργείου μόλις δοθεί η απόφαση του Δ/ντη Εκπαίδευσης. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας τμήματος βάσει κρούσματος».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Κατά την υπουργό Παιδείας, όλα είναι τέλεια!
Εκπαιδευτικοί: Κατά την υπουργό Παιδείας, όλα είναι τέλεια!
Η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών θεωρεί προσχηματική την συνάντηση Κεραμέως - ΔΟΕ, αφού η υπουργός Παιδείας προχώρησε σε έναν απολογισμό του...
Εκπαιδευτικοί: Κατά την υπουργό Παιδείας, όλα είναι τέλεια!
Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;
Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;
Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλία να προχωρήσουν σε μαθήματα τηλεκπαίδευσης, δεύτερη μέρα μετά τον σεισμό, ενώ τελικά...
Τηλεκπαίδευση: Έγινε σεισμός κυρία Κεραμέως... Το μάθατε;