Συρίγος: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου
Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλάει για την επίθεση που είχε δεχθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και την υποστήριξη που έλαβε από φοιτητές του

Στην επίθεση που είχε δεχθεί στο Πάντειο, με την ιδιότητα του καθηγητή του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, ανατρέχει ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ξεχωρίζει ως πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Μου ήταν αδιανόητο στην Ελλάδα του σήμερα να φοβάται κανείς να πει απλά σε κάποιους "παιδιά μη λερώνετε τον φρεσκοβαμμένο τοίχο". Μου ήταν αδιανόητο ότι πήγα στο νοσοκομείο με ανοιγμένο το κεφάλι γιατί είπα το προφανές. Μου ήταν αδιανόητο ότι αυτοί που το έκαναν αντί να υπερασπιστούν την όποια ιδεολογία τους, προφασίστηκαν στο δικαστήριο ο ένας ψυχολογικά προβλήματα και ο άλλος άγνοια».

Ωστόσο, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην άμεση υποστήριξη που έλαβε από τους φοιτητές του: 

«Αυτή όμως η πιο δύσκολη στιγμή όταν δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου δημιούργησε ταυτόχρονα και μία από τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει. Οι φοιτητές μου με στήριξαν αγνοώντας κάθε κίνδυνο. Συνέρρεαν στο αμφιθέατρο περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Με συνόδευαν μέσα και έξω από την αίθουσα για να είμαι ασφαλής χωρίς να τους το ζητήσει κανένας. Και όταν μπήκαν μπαχαλάκηδες στην τάξη για να διαλύσουν το μάθημα οι φοιτητές τούς υποχρέωσαν να φύγουν άπραγοι. Είχα πει τότε ότι αυτά τα παιδιά με έκαναν υπερήφανο».

Πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο υφυπουργός δήλωσε πως εκτιμά πως μπορεί να προσφέρει από τη θέση του ως υφυπουργός Παιδείας, που του προσφέρθηκε στο πλαίσιο του τελευταίου κυβερνητικού ανασχηματισμού:

«Είναι μια επιλογή που με τιμά ιδιαίτερα. Με τίμησε τόσο η πρόταση να κατέβω στις εκλογές όσο και η τοποθέτησή μου στο υπουργείο Παιδείας. Πριν από λίγους μήνες τίποτα από όλα αυτά δεν είχα προβλέψει. Πώς το εξηγώ; Συμπεραίνω ότι ο πρωθυπουργός έκρινε πως θα μπορούσα να προσφέρω στη χώρα. Το ίδιο θεωρώ κι εγώ για αυτό και δέχθηκα. Πώς αισθάνομαι Υπάρχει μια φράση από ένα ποίημα του Καβάφη: Ο έπαινος του δήμου και των σοφιστών, τα δύσκολα και ανεκτίμητα εύγε. Στο τέλος της διαδρομής όταν θα έχω πλέον αποχωρήσει από αυτές τις θέσεις θα ακουστεί κάποιο "μπράβο";», δήλωσε σχετικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα