Thumbnail
Διαβάστε παρακάτω την εκδοχή του καθηγητή Συρίγου για τα σημερινά γεγονότα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

"Λίγο μετά τη μία έβγαινα από το κτίριο του Παντείου και είδα κάποιον να γράφει κάποια συνθήματα με σπρέι στον τοίχο. Τον πλησίασα με ήρεμο τρόπο και του λέω: “σε παρακαλώ μην γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι”. Μου λέει αυτός: “δικός σου είναι ο τοίχος”; Του λέω: “είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”.

Την ώρα εκείνοι έρχονται δυο συνάδελφοι του με ύφος ενοχλημένο και παίρνουν το σπρέι και μου βάφουν το παντελόνι μαύρο. Όπως πάνε να μου το βάψουν, σπρώχνω το χέρι του ενός και μου την “έπεσαν” και οι τρεις. Ο ένας με χτύπησε με την βάση του σπρέι που κρατούσε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν οι φοιτητές που ήταν γύρω τριγύρω όπου έγινε το συμβάν και έτσι έληξε πολύ γρήγορα” ανέφερε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας στο Newsit ότι οι δράστες δεν είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε χάρη στους φοιτητές το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και οι δράστες ήθελαν να του κάνουν ζημιά!

“Όταν χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι και κάνει εφτά ράμματα, zημιά θέλεις να κάνεις” τόνισε. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό, συνελήφθη ένας νεαρός.".

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού ανάμεσα στον καθηγητή και το νεαρό, έπεσε ξύλο εκατέρωθεν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο καθηγητής επιτέθηκε πρώτος στον φοιτητή

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει πως  «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021