Thumbnail
Διαβάστε παρακάτω την εκδοχή του καθηγητή Συρίγου για τα σημερινά γεγονότα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

"Λίγο μετά τη μία έβγαινα από το κτίριο του Παντείου και είδα κάποιον να γράφει κάποια συνθήματα με σπρέι στον τοίχο. Τον πλησίασα με ήρεμο τρόπο και του λέω: “σε παρακαλώ μην γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι”. Μου λέει αυτός: “δικός σου είναι ο τοίχος”; Του λέω: “είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”.

Την ώρα εκείνοι έρχονται δυο συνάδελφοι του με ύφος ενοχλημένο και παίρνουν το σπρέι και μου βάφουν το παντελόνι μαύρο. Όπως πάνε να μου το βάψουν, σπρώχνω το χέρι του ενός και μου την “έπεσαν” και οι τρεις. Ο ένας με χτύπησε με την βάση του σπρέι που κρατούσε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν οι φοιτητές που ήταν γύρω τριγύρω όπου έγινε το συμβάν και έτσι έληξε πολύ γρήγορα” ανέφερε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας στο Newsit ότι οι δράστες δεν είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε χάρη στους φοιτητές το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και οι δράστες ήθελαν να του κάνουν ζημιά!

“Όταν χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι και κάνει εφτά ράμματα, zημιά θέλεις να κάνεις” τόνισε. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό, συνελήφθη ένας νεαρός.".

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού ανάμεσα στον καθηγητή και το νεαρό, έπεσε ξύλο εκατέρωθεν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο καθηγητής επιτέθηκε πρώτος στον φοιτητή

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει πως  «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσείο
Ποια μεγάλα μουσεία που ανοίγουν τις πύλες τους - Το 2026 ως χρονιά-σταθμός για τον πολιτισμό
Τέσσερα μεγάλης κλίμακας μουσειακά εγχειρήματα, με διαφορετικό θεματικό και ιστορικό προσανατολισμό, παραδίδονται στο κοινό, αλλάζοντας τον τρόπο με...
Ποια μεγάλα μουσεία που ανοίγουν τις πύλες τους - Το 2026 ως χρονιά-σταθμός για τον πολιτισμό
συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί: Συνταξιοδοτικός οδηγός 2026 - Ενημέρωση στο alfavita από τους αιρετούς στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Χρήστο Τρανό και Σωτήρη Γεωργόπουλο
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»
Aπεργία-αποχή: Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού εκπαιδευτικοί - Κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου
Κύμα συμπαράστασης από ΔΟΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα – Παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου
Aπεργία-αποχή: Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού εκπαιδευτικοί - Κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου
Ενοικιαστήρια σε τοίχο με επιγραφή ενοικιάζεται
Επιστροφή ενοικίου 2026: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση
«Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026 – Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες
Επιστροφή ενοικίου 2026: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση