Γυμνάσια-Λύκεια: Καμία παράταση στο Α’ Τετράμηνο
Γυμνάσια - Λύκεια: «Δεν θα υπάρξει παράταση του τετραμήνου», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Το ενδεχόμενο παράτασης του πρώτου τετραμήνου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το οποίο λήγει στις 20 Ιανουαρίου, απέκλεισε η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Αναλυτικά, απόσπασμα της συνέντευξης:

Θα κληθούν υποχρεωτικά οι καθηγητές να βάλουν βαθμολογία στο πρώτο τετράμηνο; Και αυτό γιατί οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω της τηλεκπαίδευσης δεν μπορούν να έχουν εικόνα των επιδόσεων των μαθητών. Θα υπάρχει παράταση του πρώτου τετράμηνου το οποίο λήγει στις 20 Ιανουαρίου;

«Δεν θα υπάρξει παράταση του τετραμήνου. Η βαθμολογία των μαθητών θα γίνει με βάση τα συνεκτιμώμενα στοιχεία που ορίζει ο νόμος.

Όπως για το Γενικό Λύκειο τη συμμετοχή τους στη διδακτική μαθησιακή διαδικασία, την επιμέλεια και το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο μάθημα, την επίδοσή τους στις γραπτές δοκιμασίες ,τις εργασίες που εκτελεί.

 Αν λείπει κάποιο από τα προαναφερθέντα στοιχεία ο προφορικός βαθμός του τετραμήνου διαμορφώνεται ύστερα από τη συνεκτίμηση των υπαρχόντων στοιχείων».

Α’ Λυκείου: Ο βαθμός δεν θα προσμετράται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια

Για τα παιδιά τα οποία βρίσκονται τώρα στην Α’ Λυκείου ο βαθμός τους θα συμπεριλαμβάνεται κατά ένα μέρος στο συνολικό βαθμό για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

«Ο βαθμός των φετινών μαθητών της Α’ Λυκείου δεν θα προσμετράται στο βαθμό τους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Υπό εξέταση οι προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής

Ποιες είναι οι βασικές αρχές για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών;

«Η αξιολόγηση έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει από την επόμενη σχολική χρονιά Θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα ν/σ. Αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέταση οι προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής».

Vouher: Έχει γίνει η προεργασία

Πώς προχωρά το πρόγραμμα για τα voucher σε μαθητές για υπολογιστές;

«Από εμάς έχει γίνει η προεργασία και είμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργείο Οικονομικών Ανάπτυξης Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να πάρουν τα παιδιά τα οποία συμπληρώνουν τα οικονομικά κριτήρια το voucher. Αυτό θα πάει ανά παιδί και η τελική απόφαση είναι του Ταμείου Ανάκαμψης. 560 χιλιάδες νέοι από 4-24 ετών θα ωφεληθούν. Περίπου 325 χιλιάδες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα ως 6 χιλιάδες ευρώ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή