Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Τα μαθήματα θα σταματούν μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές, τότε τα μαθήματα στα σχολεία θα αναστέλλονται, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  που άνοιξαν σήμερα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω αν θα κλείσουν ξανά τα σχολεία, φαίνεται όμως ότι η επιτροπή των ειδικών οι οποία εισηγήθηκε το άνοιγμά τους είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία για την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης».

«Η αναστολή των μαθημάτων όπως γινόταν όταν δεν υπήρχε η πανδημία, εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και δεν επιτρέπεται στα παιδιά να επισκεφτούν το σχολείο» δήλωσε.

«Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για το πώς θα αερίζονται οι αίθουσες και αυτό (σ.σ. η αναστολή των μαθημάτων) θα γίνεται προφανώς όταν δεν θα είναι οι μαθητές μέσα στις τάξεις, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές», πρόσθεσε.

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την Γ’ Λυκείου

Για την Γ’ Λυκείου και το ενδεχόμενο ανοίγματός της στις 25 Ιανουαρίου, η Ζέττα Μακρή είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχει αποφασιστεί από τους ειδικούς.

«Αν οι ειδικοί το επιτρέψουν, μπορεί και να λειτουργήσει ανεξάρτητα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα να ξεκαθαριστεί. Είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και φάνηκε από τη μείωση της ύλης, την οποία ανακοίνωσε η υπουργός ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές και να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν», πρόσθεσε.

Ακόμη ανέφερε πως «η τηλεκπαίδευση ήταν απαραίτητη και λειτούργησε σωστά».

Αστοχία το πρόβλημα με τις μάσκες

Τέλος, χαρακτήρισε «αστοχία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις μάσκες στην έναρξης της σχολικής χρονιάς».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Άδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Άδωνι!