Σχολεία - Ζέττα Μακρή: Πότε θα σταματούν τα μαθήματα
«Τα μαθήματα θα σταματούν μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές, τότε τα μαθήματα στα σχολεία θα αναστέλλονται, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  που άνοιξαν σήμερα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω αν θα κλείσουν ξανά τα σχολεία, φαίνεται όμως ότι η επιτροπή των ειδικών οι οποία εισηγήθηκε το άνοιγμά τους είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία για την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης».

«Η αναστολή των μαθημάτων όπως γινόταν όταν δεν υπήρχε η πανδημία, εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και δεν επιτρέπεται στα παιδιά να επισκεφτούν το σχολείο» δήλωσε.

«Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για το πώς θα αερίζονται οι αίθουσες και αυτό (σ.σ. η αναστολή των μαθημάτων) θα γίνεται προφανώς όταν δεν θα είναι οι μαθητές μέσα στις τάξεις, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές», πρόσθεσε.

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την Γ’ Λυκείου

Για την Γ’ Λυκείου και το ενδεχόμενο ανοίγματός της στις 25 Ιανουαρίου, η Ζέττα Μακρή είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχει αποφασιστεί από τους ειδικούς.

«Αν οι ειδικοί το επιτρέψουν, μπορεί και να λειτουργήσει ανεξάρτητα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα να ξεκαθαριστεί. Είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και φάνηκε από τη μείωση της ύλης, την οποία ανακοίνωσε η υπουργός ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές και να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν», πρόσθεσε.

Ακόμη ανέφερε πως «η τηλεκπαίδευση ήταν απαραίτητη και λειτούργησε σωστά».

Αστοχία το πρόβλημα με τις μάσκες

Τέλος, χαρακτήρισε «αστοχία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις μάσκες στην έναρξης της σχολικής χρονιάς».

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση