απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση 
«Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων» είπε η υπουργός Παιδείας

Γυμνάσια - Λύκεια: Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, δήλωσε στο Mega η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για το άνοιγμα μόνο της Γ’ λυκείου, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Άνοιγμα σχολείων: Χωρίς προβλήματα η πρώτη εβδομάδα

Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα».

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος, πρόκειται για «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος». Επιπλέον, χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το μέτρο, καθώς μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια.

Το ειδικό αυτό σώμα, θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με ειδική στολή και μη πυροβόλα όπλα.

Συγκεκριμένα, θα φέρουν μαζί τους γκλοπ και σπρέι, ενώ θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Το σώμα αυτό θα ξεκινήσει με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ στόχος του υπουργείου με την ψήφισή του είναι «να δοθεί στους φοιτητές το περιβάλλον που τους αξίζει».

Πέρα από το ειδικό αυτό σώμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ισχύει από φέτος, έτσι ώστε «να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Πρόγραμμα για την ψηφιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Σχετικά με το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές προκειμένου να προμηθευτούν τάμπλετ και λάπτοπ, η υπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογήθει και «το συντομότερο δυνατό θα βγουν και οι λεπτομέρειες».

Ταυτόχρονα, «τρέχει» ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στόχο έχει την επιμόρφωσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες.

«Επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας για να ενισχύσουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού