Με ΜΑΤ και Βία δε γίνεται Παιδεία
Ευσεβής πόθος της κυβέρνησης αυτής είναι η αποτυχία των υποψηφίων του 2021 από τα δημόσια Πανεπιστήμια, προκειμένου βέβαια να πάνε στα ιδιωτικά Κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης

Γράφει ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

Τα πάνω κάτω έφεραν οι περίεργες ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ εν μέσω πανδημικής κρίσης, σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων του 2021 στα ΑΕΙ της χώρας.

Κι αυτό διότι η Ν. Κεραμέως από τη μία εξισώνει πλήρως τους αποφοίτους ιδιωτικών Κολλεγίων με τα δημόσια  Πανεπιστήμια, και από την άλλη θεσπίζει για φέτος κι εφ'εξής, ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα ΑΕΙ.

Δηλαδή, ευσεβής πόθος της κυβέρνησης αυτής είναι η αποτυχία των υποψηφίων του 2021 από τα δημόσια Πανεπιστήμια, προκειμένου βέβαια να πάνε στα ιδιωτικά Κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης. 

Επιπρόσθετα, το ΥΠΑΙΘ προτείνει την ύπαρξη δύο μηχανογραφικών, αναγκάζοντας τους υποψήφιους να παίξουν τζόκερ στην ουσία, αφού στην Φάση Α'  θα γίνεται συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών, σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα, ενώ στη Φάση Β' ακολουθεί η ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α', συμμετέχοντας μόνο οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α' και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα Τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α'.

Έτσι, η Ν. Κεραμέως φέρνει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων όπου συν τοις άλλοις, θα περιλαμβάνει τόσο τη κατάργηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όσο και την ίδρυση αστυνομικού σώματος στις εναπομείνασες σχολές (ήδη προκηρύχθηκαν 1.000 θέσεις ειδικών φρουρών δίχως ΑΣΕΠ), προκειμένου να προσληφθούν οι ημετέροι της σημερινής κυβέρνησης.

Ένα νομοσχέδιο που θα εφαρμόζει το σκοτεινό ν+2, βάζοντας όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια περί τα 6 έτη κι όσοι φοιτητές δεν τα καταφέρουν, θα διαγραφούν αυτομάτως από τη σχολή φοίτησής τους!

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, η《επιτελική》ανικανότητα της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι πασίδηλη. 

Μία κυβέρνηση λοιπόν που καταρρακώνει την ψυχολογία των υποψηφίων του 2021, αναγκάζοντας τους να βγουν (εν μέσω πανδημίας) στους δρόμους (προσεχώς) ώστε να μπλοκάρουν το κατάπτυστο υπό ψήφιση αυτό  νομοσχέδιο.

Έχει καταντήσει κλισέ, αλλά θα το ξανά πώ. 

Με ΜΑΤ και Βία δε γίνεται Παιδεία!

Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Σερρών.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;