Εκπαιδευτικοί: Χωρίς σχεδιασμό το άνοιγμα των σχολείων
Μαθητές του νηπιαγωγείου έκαναν μάθημα στην αυλή, καθώς η μικρή αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού

«Επεισοδιακό» ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις το χθεσινό άνοιγμα δημοτικών-νηπιαγωγείων, τα οποία άνοιξαν σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά τους σοβάδες που έπεσαν «βροχή» σε νηπιαγωγείο της Κέρκυρας, τους μαθητές που έφεραν μαζί τις κουβέρτες σε σχολείο στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, σήμερα έγινε γνωστό πως δασκάλα νηπιαγωγείου στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου έβγαλε τους μαθητές για μάθημα στο προαύλιο.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου έκαναν μάθημα στην αυλή, καθώς το κτίριο που τους στεγάζει δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού αφού είναι αρκετά μικρό αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό

Με δηλώσεις του στο OPEN ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα, Α. Ντέμος, γνωστοποίησε πως η αίθουσα είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα στα οποία πρέπει να κάνουν μάθημα 15 παιδάκια, υπογραμμίζοντας πως με τους όρους αυτούς είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις

Έτσι, η δασκάλα των παιδιών -το 16ο άτομο στην αίθουσα που είναι παλαιού τύπου λυόμενο- δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγάλει έξω τα θρανία για να γίνει το μάθημα.

Επισήμανε επίσης ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας όφειλε ήδη να έχει φροντίσει για την επίλυσή του, με την εγκατάσταση έστω προκάτ αίθουσας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προτείνει, έστω προσωρινά, να μεταφερθούν οι μικροί μαθητές στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου του Αγίου Αδριανού, που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σχολείο και υπάρχει αίθουσα με επαρκή χώρο για να καλύψει τις ανάγκες του νηπιαγωγείου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ακρόπολη
30χρονη Τουρίστρια έπεσε από το βράχο του Αρείου Πάγου και σκοτώθηκε
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης όταν μια τουρίστρια, 30 ετών, έπεσε από τον βράχο του Άρειου Πάγου στην Ακρόπολη.
30χρονη Τουρίστρια έπεσε από το βράχο του Αρείου Πάγου και σκοτώθηκε