Πανεπιστημιούπολη: Την εισβολή της αστυνομίας καταγγέλλουν οι Οικότροφοι
Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο προαύλιο της Α' ΦΕΠΑ Ο ΣΟΦΕΠΑ καταγγέλλει και άσκοπες φθορές, εισβολή σε δωμάτια οικοτρόφων, προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών και καταπάτησης του ασύλου - Σε εξέλιξη κινητοποίηση στο προαύλιο της Α' ΦΕΠΑ αυτή την ώρα

Την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες και άσκοπες φθορές στο κτίριο και υποκριτική στάση από την αστυνομία και προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών και καταπάτησης του ασύλου.

Ο ΣΟΦΕΠΑ σημειώνει ότι «ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν νωρίς το πρωί στο χώρο των εστιών σπέρνοντας τον τρόμο και συλλαμβάνοντας κόσμο μέσα στο χώρο της εστίας».

Μάλιστα, αστυνομικοί εισέβαλαν ακόμα και σε δωμάτια, όπως επίσης «σε αποθηκάκια, χώρους πολιτιστικών ομάδων και συλλογικοτήτων, ενώ έχουν γίνει και πολλές φθορές», κάτι που επιβεβαιώνεται και από φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από διαμένοντες στις εστίες.

Σύμφωνα με τον ΣΟΦΕΠΑ, «η επέμβαση έγινε με πρόφαση την διακίνηση ναρκωτικών στο χώρο των εστιών, ενάντια στην οποία ο Σύλλογος Οικοτρόφων έχει πάρει θέση πολλά χρόνια και -παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό στη γειτονιά- δεν έχει ποτέ απασχολήσει τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τώρα με υποκριτικό τρόπο προφασίζονται ότι ενδιαφέρονται».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Οικοτρόφων, «πως μετά την σημερινή παρέμβαση της αστυνομίας τα "μαγαζάκια" [σ.σ ναρκωτικών] δεν πειράχτηκαν καθόλου, πράγμα που φανερώνει τις πραγματικές επιδιώξεις του κράτους».

Οι φοιτητές καλούν σε κινητοποίηση στο προαύλιο της Α' ΦΕΠΑ αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν οκτώ συλλήψεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΟΦΕΠΑ:

SOFEPA
SOFEPA 2

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα