Εμβόλιο κορονοϊού: Πότε εγκρίνεται; Το σχέδιο για την Ελλάδα
Στην Ελλάδα έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη. Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από  50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη  το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας 

 

 

 

  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου