Εμβόλιο: «Επιτελικό ρουσφέτι» οι ουρές υπουργών για selfie με το εμβόλιο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Επιτελικό ρουσφέτι» και όχι συμβολική κίνηση, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις «ουρές» υπουργών και γενικών γραμματέων για να εμβολιαστούν, ενώ τα εμβόλια δεν επαρκούν για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής

«Επιτελικό ρουσφέτι» και όχι συμβολική κίνηση, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις «ουρές» υπουργών και γενικών γραμματέων για να εμβολιαστούν, ενώ τα εμβόλια δεν επαρκούν για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή».

Αντίθετα, σημειώνει, «οι ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 τον Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου».

Προσθέτει ότι «όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορονοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο» και πως αυτό «το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κεράσια
Μην πετάτε τα κουκούτσια από τα κεράσια: Οι έξυπνες χρήσεις που λίγοι γνωρίζουν
Από τον κήπο και τις γλάστρες μέχρι τη μαγειρική και τις χειροποίητες θερμοφόρες, τα κουκούτσια των κερασιών μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα
Μην πετάτε τα κουκούτσια από τα κεράσια: Οι έξυπνες χρήσεις που λίγοι γνωρίζουν
μανολια
Το δέντρο που μεταμορφώνει κήπους και βεράντες – Μυρίζει καραμέλα
Εντυπωσιακή ανθοφορία, μοναδικό άρωμα και εύκολη καλλιέργεια κάνουν τη μαγνόλια μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κάθε εξωτερικό χώρο
Το δέντρο που μεταμορφώνει κήπους και βεράντες – Μυρίζει καραμέλα
καιρος
Δευτέρα με βροχές, βοριάδες και θερμοκρασίες έως 33°C - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η εβδομάδα ξεκινά χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, με ήπια αστάθεια στα ηπειρωτικά και θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για τις αρχές...
Δευτέρα με βροχές, βοριάδες και θερμοκρασίες έως 33°C - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη