Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ψευδείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Κεραμέως ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ η αιφνιδιαστική τροπολογία που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΑΕΙ και αποφοίτων Κολεγίων

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και να εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ελληνικών πανεπιστημίων με εκείνα των αποφοίτων των κολεγίων.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά -και κυριολεκτικά νύχτα στη Βουλή-, οι αρμοδιότητες για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων μεταφέρονται από τις επαγγελματικές ενώσεις στο υπουργείο Παιδείας, ενώ τα επιμελητήρια θα είναι υποχρεωμένα να εγγράφουν τους αποφοίτους των κολεγίων εντός τριάντα ημερών. Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε άλλωστε πριν από λίγες ημέρες και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Να αποσυρθεί

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του Τεχνικού Επιμελητήριου, τώρα και το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά από το υπουργείο Παιδείας την άμεση κατάργηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης που κατατέθηκε «εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Στην σχετική ανακοίνωση, η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρει ότι αποφάσισε τα εξής: 

   1. Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.

   2. Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

   3. Να συντονίσουν τη δράση του φορέα με τα οικονομικά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.

   4. Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ.

Έντονη αντίδραση ΤΕΕ

mixanikoi.jpg

Υπενθυμίζεται ότι και ο προέδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γ.Στασινός, εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι κατέθεσε την τροπολογία την τελευταία στιγμή, εν κρυπτώ και χωρίς διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή των διατάξεων αποτελεί ξεκάθαρα επιλογή του υπουργείου Παιδείας και δεν έχει καμία σχέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ούτε η σχετική κοινοτική οδηγία. Ουσιαστικά δηλαδή κατήγγειλε για νυχτερινό κοινοβουλευτικό "πραξικόπημα" την κ. Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι και αντισυνταγματικές.

Και -το σημαντικότερο- σημειώνει ότι οι εμπνευστές της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους μηχανισμούς των Υπουργείων θα καταλάβουν πολύ σύντομα αυτό που η κοινωνία και η δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, γνωρίζουν καλά: το γιατί συμβαίνει αυτό…

«Θα το καταλάβουν στον πρώτο σεισμό, στην πρώτη πλημμύρα, στην πρώτη παραβίαση πληροφοριακών συστημάτων, στο πρώτο βιομηχανικό ή εργατικό ατύχημα, στο πρώτο πρόβλημα ασφάλειας τροφίμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός. 

ΕΜΠ: Να αναθεωρηθεί η απόφαση

Την άμεση αναθεώρηση της πρόσφατης απόφασης σχετικά με την άκριτη απόδοση αδείας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού, ζήτησε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση, «ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας», ενώ «την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΑ
Μιχαηλίδου: Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μέχρι την Παρασκευή
Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28...
Μιχαηλίδου: Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μέχρι την Παρασκευή
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα καλυμμένα με χιόνι
Περισσότερα από 6.000.000 στρέμματα οι καλυμμένες από χιόνι εκτάσεις σε Αττική – Βοιωτία – Φθιώτιδα, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα καλυμμένα με χιόνι