Καλλιτεχνικά σχολεία: Χωρίς καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου
Επιστολή διαμαρτυρίας ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Χορού και Κινηματογράφου - Από τον Σεπτέμβριο «αγνοούνται» οι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αν και οι προσωρινοί πίνακες εκδόθηκαν τον Νοέμβριο

Επιστολή διαμαρτυρίας αποστέλλουν εκπαιδευτικοί Χορού και Κινηματογράφου που διδάσκουν στις τρεις κύριες κατευθύνσεις των Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών έχουν «κολλήσει» από τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, η προθεσμία ενστάσεων για τους προσωρινούς πίνακες έληξε στις 23/11, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι τελικοί πίνακες και χωρίς, ως εκ τούτου, να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

Οι εκπαιδευτικοί Χορού και Κινηματογράφου διδάσκουμε από την ίδρυση των Καλλιτεχνικών Σχολείων (2003)  στις τρεις κύριες κατευθύνσεις των Καλλιτεχνικών Σχολείων όλης της χώρας. Εδώ και 17 χρόνια οι προσλήψεις ωρομισθίων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία γίνονται με καθυστέρηση 3 και 4 μηνών με αποτέλεσμα να μη μπορούν επί της ουσίας να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία αφού οι μαθητές έχουν δεκάδες ώρες κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους και μάλιστα στις κύριες κατευθύνσεις που επέλεξαν ύστερα από εισαγωγικές εξετάσεις.

Η φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 ξεκίνησε πάλι χωρίς το ειδικευμένο προσωπικό των Κατευθύνσεων Χορού και Κινηματογράφου. Μετά από υπομνήματα και τηλέφωνα στο Υπουργείο Παιδείας βγήκε η προκήρυξη   για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στις 22/09/2020 με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Τρίτη 29/9/2020 και ώρα 14:00.

Η νέα πενταμελής «Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας» που συγκροτήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 205 του ν. 4610/2019(Α΄ 70) είχε την υποχρέωση να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες εντός εύλογου χρόνου που δεν μπορεί να είναι πάνω από δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία διαβίβασης των αιτήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 «Τροποποίηση του άρθρου 16 του ν. 1824/1988 (Α΄ 296)» του ν. 4653/2020 (Α΄ 12).

Οι προσωρινοί πίνακες βάσει του παραπάνω άρθρου θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί μέχρι τις 15/10/2020. Δυστυχώς οι προσωρινοί πίνακες αναρτήθηκαν με ένα μήνα καθυστέρηση στις 16/11/2020 με τους πίνακες της Κατεύθυνσης Χορού λανθασμένους για να ανακοινοποιηθούν στις 18/11/2020 διορθωμένοι και τελικά σωστοί. Προς έκπληξη όλων όσων είχαν αιτηθεί και βρίσκονται για κάποια χρόνια στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, τα μόρια ήταν ακριβώς τα ίδια με τα περσινά σαν να μην είχαν εξεταστεί καν οι αιτήσεις τους.

Η προθεσμία των ενστάσεων έληγε  στις 23/11/2020.  Πόσο καιρό χρειάζεται η επιτροπή για να βγάλει τους τελικούς πίνακες μετά την καταληκτική ημερομηνία των ενστάσεων; Πόσο καιρό χρειάζεται το υπουργείο για να υπογράψει τους πίνακες και να τους παραδώσει τελικά στην Δευτεροβάθμια;

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια