Διαδικτυακή Διδασκαλία στα Σχολεία: Μέχρι σήμερα με το νέο κύμα της πανδημίας και το νέο κλείσιμο των σχολείων ο Δήμος Χίου παλεύει ακόμα  να βρει τρόπο  για την προμήθεια tablets και laptop.

Με το πρώτο κύμα  της πανδημίας  και συγκεκριμένα  στις 4/4/2020 καταθέσαμε τις θέσεις μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημ. Συμβ. για προμήθεια από το Δήμο Χίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και διάθεσή του σε οικογένειες που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών τους.

Μετά από ένα μήνα συζητήθηκε  στο συμβούλιο όπου εκτέθηκαν  διάφορες προτάσεις, καταδικάστηκε  η απόφαση της Σχολικής επιτροπής που ισχυριζόταν ότι η προμήθεια πρέπει να γίνει από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, εταιρεία του Δημοσίου, και  αποφασίστηκε η αναγκαιότητα της προμήθειας.

Από τότε μέχρι σήμερα με το νέο κύμα της πανδημίας και το νέο κλείσιμο των σχολείων ο Δήμος Χίου παλεύει ακόμα  να βρει τρόπο  για την προμήθεια tablets και laptop.

Την ίδια στιγμή να θυμίσουμε :

Δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιστραφούν στα σχολεία τα χρήματα της Α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης  που παρακρατήθηκαν.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που αγοράστηκε από τα σχολεία έγινε μέσα από τη διάθεση της Β΄ δόσης των λειτουργικών εξόδων και όχι από έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου .

Είναι άξιο απορίας, πώς έχει καταφέρει αυτή η προμήθεια  να έρχεται και να φεύγει σαν ακυβέρνητη βάρκα, από τον Δήμο , στις υπηρεσίες, στις σχολικές επιτροπές , στα σχολεία ,  και τέλος να καταφέρει να εξοκείλει  στα βράχια με μόνα θύματα τα παιδιά.

Γιατί αυτό θυμίζει  όλο αυτό το τραγελαφικό έργο που βλέπουμε να εξελίσσεται  μπροστά μας.

Ακούσαμε τις τελευταίες εξαγγελίες  του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει χρηματοδότηση, ακούσαμε την Περιφέρεια να ανακοινώνει ότι περιμένει το Δήμο να πει τις ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τους μαθητές για να χρηματοδοτήσει ανάλογα.

Βλέπουμε  κάθε τόσο και λίγο να προσλαμβάνεται κόσμος για τις ανάγκες του κορονοϊού με πιστώσεις που έρχονται,  και δεν έχει βρεθεί τρόπος εννέα  μήνες τώρα να γίνει μια προμήθεια από τον Δήμο, έστω  από το καλοκαίρι αφού χάθηκε η δυνατότητα για  το πρώτο κλείσιμο των σχολείων και ενώ όλοι ανέμεναν το δεύτερο κύμα  και να προωθηθεί με  κάθε τρόπο στα σχολεία.

Έχουν γίνει αναθέσεις επί αναθέσεων σε διάφορους τομείς, και όσο διαφορετικοί ισχυρισμοί να υπάρχουν  ότι δεν μπορεί ο δήμος να δώσει  απευθείας στα σχολεία , είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πάντα τρόποι να  υλοποιηθεί αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε σαν ύψιστη αναγκαιότητα για  τα παιδιά μας , που παραμένουν όχι μόνο κλεισμένα στα σπίτια  αλλά και πολλά από αυτά αποκλεισμένα από μια καθημερινότητα που επιβάλλεται με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η κυβέρνηση έχει την κυρία ευθύνη  γι’ αυτή την κατάσταση , έχει εγκληματικές ευθύνες και για την υγεία του λαού και γιατί άφησε τα σχολεία στην τύχη τους από όλες τις πλευρές !


Η δημοτική αρχή καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν αντί να αρκείται στις ρουσφετολογικές της προσλήψεις που βγάζουν μάτι και κατηγοριοποιούν τους δημότες μας .

 

Από το γραφείο τύπου

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ