Lockdown-Σύψας: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, με την άρση του lockdown

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ανοίξει τίποτε στις 7 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε.

Ο Ν. Σύψας επισήμανε ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

«Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου»

«Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχει μια διαφορά φάσης ανάμεσα στη πτώση κρουσμάτων και την αντίστοιχη σε διασωληνωμένους και θανάτους. Όταν θα υπάρχει κι εκεί μια ανάλογη πτώση, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων», ανέφερε.

«Όσο πιο κοντά στις γιορτές ανοίξει το λιανεμπόριο, τόσο το καλύτερο»

Σε σχέση με το λιανεμπόριο, υπογράμμισε ότι όσο πιο αργά προς τις γιορτές ανοίξει, τόσο το καλύτερο. «Βλέπω ανέφικτο να ανοίξει το λιανεμπόριο άμεσα. Θα υπάρξει συνωστισμός και διασπορά που σε 15 μέρες θα δώσει πάλι κρούσματα. Όσο πιο κοντά στην γιορτινή περίοδο ανοίξουμε, τόσο το καλύτερο» επισήμανε και αναφερόμενος στην εστίαση, πρόσθεσε ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για να ανοίξουν τα μαγαζιά.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα στην εστίαση. Είναι σημείο υπερμετάδοσης και το είδαμε το καλοκαίρι στα νησιά ή σε γυμναστήρια. Θα είναι πάντως το τελευταίο βήμα που θα γίνει στο άνοιγμα, αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα