Άνοιγμα σχολείων-Κεραμέως: Δεν υπήρξε συζήτηση για προσκόμιση αρνητικού τεστ από μαθητές-εκπαιδευτικούς
«Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς, με όλα τα μέτρα που τηρούνταν προηγουμένως», σημειώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

«Το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς». Αυτό σημείωσε και πάλι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία συζήτηση» αναφορικά με το ενδεχόμενο να απαιτείται αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό ή κάποια άλλη βεβαίωσε για την επάνοδο εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν με τους ειδικούς», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα μέτρα που τηρούνταν προηγουμένως, δηλαδή τη χρήση μάσκας. Και τα παιδιά μας έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων».

Η κ. Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά πως στην Ελλάδα η τηλεκπαίδευση είναι καθολική και πως «είναι τεράστιο εγχείρημα με τις δυσκολίες του. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουν καθολική τηλεκπαίδευση. Έχουμε ενισχύει τον εξοπλισμό των φορητών συσκευών στα σχολεία. Το υπουργείο εξοπλίζει διαρκώς τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για συνεχή διαδικασία. (…) Το εγχείρημα πιστώνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις».

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται, αποτελεί «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», ειδικά στις περιοχές όπου τα κρούσματα συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η εικόνα εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sigxronismni-kolimvisi.jpg
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
tzουντο
Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων Τζούντο σε ΓΕΛ - ΕΠΑΛ
Οι πανελλήνιοι αγώνες Τζούντο θα διεξαχθούν την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2026 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Πεντέλης
Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων Τζούντο σε ΓΕΛ - ΕΠΑΛ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στην Αθήνα
Μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη
Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση και κινητοποιήσεις για τα 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη
Μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη