Ματίνα Παγώνη
Μετά τις γιορτές τοποθετεί το άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ προτείνει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ενόψει Χριστουγέννων με αυστηρά μέτρα προστασίας

Διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με την προτεραιότητα για το άνοιγμα των σχολείων, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ενώ η επιτροπή δεν έχει λάβει κάποια απόφαση/εισήγηση σχετικά με το θέμα, πρότεινε πως τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειδικά για τα δημοτικά, που προορίζονται να ανοίξουν πριν τις μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόνισε πως παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω των πολλαπλών μετακινήσεων των γονέων και των παππούδων για την παραλαβή των μαθητών.

Παράλληλα, το πρώτο διάστημα άρσης των περιοριστικών μέτρων θα συμπέσει με την επαναλειτουργία του εμπορίου και αυξημένες μετακινήσεις καταναλωτών για τις αγορές των Χριστουγέννων, γεγονός που τονίζει την ανάγκη για μετάθεση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές.

Να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 - «Αχτίδα φωτός» στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προτείνει το μέτρο για απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 21:00 να παραμείνει σε ισχύ και για την περίοδο των εορτών. 

Σχετικά, δε, με τη δυναμική της πανδημίας, χαρακτήρισε ως «ακτίδα φωτός» τη μικρή μείωση των κρουσμάτων, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τόνισε πως βρισκόμαστε μακριά από τον στόχο των 500 κρουσμάτων ανά ημέρα, ενώ θα χρειαστεί παράταση μίας ή και δύο εβδομάδων στο lockdown.

Προειδοποίησε, τέλος, πως στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα