Ματίνα Παγώνη
Μετά τις γιορτές τοποθετεί το άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ προτείνει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ενόψει Χριστουγέννων με αυστηρά μέτρα προστασίας

Διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με την προτεραιότητα για το άνοιγμα των σχολείων, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ενώ η επιτροπή δεν έχει λάβει κάποια απόφαση/εισήγηση σχετικά με το θέμα, πρότεινε πως τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειδικά για τα δημοτικά, που προορίζονται να ανοίξουν πριν τις μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόνισε πως παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω των πολλαπλών μετακινήσεων των γονέων και των παππούδων για την παραλαβή των μαθητών.

Παράλληλα, το πρώτο διάστημα άρσης των περιοριστικών μέτρων θα συμπέσει με την επαναλειτουργία του εμπορίου και αυξημένες μετακινήσεις καταναλωτών για τις αγορές των Χριστουγέννων, γεγονός που τονίζει την ανάγκη για μετάθεση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές.

Να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 - «Αχτίδα φωτός» στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προτείνει το μέτρο για απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 21:00 να παραμείνει σε ισχύ και για την περίοδο των εορτών. 

Σχετικά, δε, με τη δυναμική της πανδημίας, χαρακτήρισε ως «ακτίδα φωτός» τη μικρή μείωση των κρουσμάτων, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τόνισε πως βρισκόμαστε μακριά από τον στόχο των 500 κρουσμάτων ανά ημέρα, ενώ θα χρειαστεί παράταση μίας ή και δύο εβδομάδων στο lockdown.

Προειδοποίησε, τέλος, πως στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα