Κορονοϊός: Προς παράταση το lockdown, «θολό» το άνοιγμα σχολείων
Αντιφατικά μηνύματα από την πολιτική ηγεσία - Σχεδόν δεδομένη η παράταση του lockdown, αναφορές κυβερνητικών στελεχών για το άνοιγμα των σχολείων και «συζήτηση» για την άρση των αυστηρών περιορισμών

Νέο ρεκόρ θανάτων σημειώθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, καθώς σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο 72 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

Οι μεγάλοι αριθμοί στην ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων COVID-19 και, κυρίως, η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την παράταση του αυστηρού lockdown και για τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας εξήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος». Παράλληλα, δεν λείπουν και εισηγήσεις ειδικών, που ζητούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

«Θολό τοπίο» τα σχολεία
 

Αντιφατικά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα για την επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία έχει αναγορευθεί ως κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Αρχικά είχε θεωρηθεί εφικτός στόχος το άνοιγμα των σχολείων στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο λόγω των δυσμενών εξελίξεων πιο πιθανή ημερομηνία θεωρείται η 7η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο προσανατολισμός είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και μετά οι μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει επίσημη εξαγγελία για την ημερομηνία επανέναρξης των σχολικών μονάδων, ενώ θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανη η λειτουργία των σχολείων εν μέσω γενικού lockdown.

«Συζήτηση» για το άνοιγμα σχολείων
 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε την Παρασκευή (20 Νοεμβρίου) μια πρώτη περιγραφή του «σχεδίου εξόδου», τονίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση του lockdown θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα, με την επιδημιολογικών δεδομένων και με ιδαίτερη προσοχή στην κατάσταση.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων», δήλωσε σχετικά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Μετωπική ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη - Πλεύρη για τη Χάγη: «Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς»
«Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με τις αναρτήσεις τους για τα διεθνή δικαστήρια;» - Σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις των δύο υπουργών
Μετωπική ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη - Πλεύρη για τη Χάγη: «Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς»
Χανιά
Χανιά: Βραβεύθηκαν οι αριστούχοι φοιτητές ιατρικών σχολών
Παράλληλα, τιμήθηκαν και μαθητές που πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Χανιά: Βραβεύθηκαν οι αριστούχοι φοιτητές ιατρικών σχολών
φοιτητές
Όχι στις διαγραφές φοιτητών: Στο επίκεντρο η υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου
Παρέμβαση για τα δικαιώματα των φοιτητών και την κοινωνική ισότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Όχι στις διαγραφές φοιτητών: Στο επίκεντρο η υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: «Πυρ ομαδόν» από τους φοιτητές για το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό των 5.000 ευρώ
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ακαδημαϊκή ασυνάφεια, υψηλά δίδακτρα και πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: «Πυρ ομαδόν» από τους φοιτητές για το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό των 5.000 ευρώ