Τηλεκπαίδευση στο Δημοτικό: Δημιουργώντας κουίζ για πιο ευχάριστο μάθημα
Εφαρμογές για πιο ελκυστικό τηλεμάθημα

Για να γίνει πιο ευχάριστο και ελκυστικό το τηλεμάθημα στα Δημοτικά σχολεία, κάποιοι εκπαιδευτικοί άρχισαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές που προσελκύουν το ενδιαφέρον των νεώτερων μαθητών.

Οπως αναφέρει εκπαιδευτικός στο facebook σε ιστοσελίδα αλληλοβοήθειας εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση "μια συνάδελφος καθηγήτρια γαλλικών, μου έδειξε το quizizz. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή - ιστοσελίδα στην οποία γράφεσαι και μπορείς να δημιουργείς κουίζ, τεστάκια είτε για την ηλεκτρονική τάξη είτε και για το webex.

Μπορείς να βάλεις τα παιδιά για παράδειγμα το πρώτο πεντάλεπτο του μαθήματος webex να συμπληρώσουν ένα κουίζ. Υπάρχει δυνατότητα να κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους, να διπλασιάσουν σκορ κλπ. Γενικά αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι καλό και για Δημοτικό και για Γυμνάσιο ίσως και Λύκειο καθώς έχεις επιλογή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις και τα γραφικά. 

Πως λειτουργεί

Ο εκπαιδευτικός επιλέγει κάποιο κουίζ που έχει δομήσει για το συγκεκριμένο αντικείμενο προς εξέταση και παρέχει κωδικούς στους μαθητές. Εν συνεχεία οι μαθητές βλέπουν τις ερωτήσεις στις κινητές συσκευές που διαθέτουν και απαντούν μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει ορίσει εκ των προτέρων ο εκπαιδευτικός. Οι ερωτήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά σε κάθε μαθητή και στο τέλος στον κεντρικό πίνακα προβάλλονται τα αποτελέσματα επιτυχίας και αποτυχίας

Δείτε εδώ ένα παράδειγμα Κουιζ για το μάθημα των Γαλλικών

Ενα ακόμα παράδειγμα χρήσης της εφαρμογής, δίνει με βιντεάκι στο youtube  ο εκπαιδευτικός κ.Σπ.Σπύρου. Οπως αναφέρει, εκτός από τα κουίζ που μπορούμε να δημιουργήσουμε οι ίδιοι, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και δημοσία κουίζ άλλων εκπαιδευτικών. Σε αυτό βιντεάκι θα δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Σε επόμενο βίντεο υπάρχει ένας μικρός οδηγός.

Υπάρχουν κι άλλες ανάλογες εφαρμογές όπως το Kahoot

Δείτε τα βίντεο

Στη συνέχεια, από τον ίδιο εκπαιδευτικό, ακολουθεί βιντεάκι για το Geoboard: Διδασκαλία Μαθηματικών και Γεωμετρικών Εννοιών Εξ Αποστάσεως

Σε αυτό το βιντεάκι δείχνουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ψηφιακό πίνακα Geoboard για να διδάξουμε μαθηματικές και γεωμετρικές έννοιες εξ αποστάσεως.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Υποβολή ενστάσεων από το Σάββατο 2-3-2024 και ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 7-3-2024 και ώρα 13:00
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό