γονείς και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής για τις άδειες ειδικού σκοπού
«Είναι σαφές και προφανές ότι η τηλεργασία είναι εργασία. Αν εργάζεται ο/η σύζυγος από το σπίτι, εργάζεται και δεν μπορεί να κάνει φύλαξη των παιδιών» τονίζει σε παρέμβασή της η ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής για τις άδειες ειδικού σκοπού.
 
Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς «να ζητούν δικαιωματικά τις άδειες αυτές, να μην το αποφεύγουν θεωρώντας ότι δεν τις δικαιούνται και να επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με τη χορήγησή τους»
 
Αναλυτικά:
 
Αποτελεί σταθερή θέση της ΕΛΜΕ από την περίοδο της πρώτης καραντίνας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού για τους συναδέλφους κι όλους τους άλλους εργαζόμενους. Το ίδιο ισχύει και τώρα, ιδιαίτερα, αφότου έκλεισε η α/βάθμια, οι παιδικοί και οι βρεφικοί σταθμοί. Θεωρούμε ότι τα κριτήρια που τίθενται με το πρόσφατο ΦΕΚ δυσκολεύουν τη χορήγηση της άδειας αυτής και μάλιστα, όταν πολλές Διευθύνσεις Εκπ/σης πανελλαδικά έχουν βιαστεί να απαντήσουν σε συναδέλφους ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας.
 
Καλούμε τους συναδέλφους μας να ζητούν δικαιωματικά τις άδειες αυτές, να μην το αποφεύγουν θεωρώντας ότι δεν τις δικαιούνται και να επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με τη χορήγησή τους
 
Όσα ορίζει το πρόσφατο ΦΕΚ αμφισβητούν το νόημα της τηλεργασίας!… Είναι σαφές και προφανές ότι η τηλεργασία είναι εργασία. Αν εργάζεται ο/η σύζυγος από το σπίτι, εργάζεται και δεν μπορεί να κάνει φύλαξη των παιδιών!… Στην ίδια λογική αυτοί που θεωρούν ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με τη φύλαξη των τέκνων, θεωρούν είτε ότι δεν αποτελεί ουσιαστικό μάθημα η τηλεκπαίδευση, είτε ότι η φύλαξη σημαίνει παρκάρισμα στην τηλεόραση! Έλεος!...
 
Θεωρούμε ότι πρέπει να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών και για όσο ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της α/βάθμιας και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, καθώς επίσης και σε όσους έχουν τέκνα άνω των 12 ετών και δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dialeimma
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται
Κανένας εκπαιδευτικός — όσο προσεκτικός, όσο υπεύθυνος — δεν διαθέτει «μαγικό ραβδί» ώστε να ακινητοποιήσει ταυτόχρονα εκατοντάδες παιδιά.
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται
kairos
Αλλόκοτος καιρός σήμερα Παρασκευή και το σαββατοκύριακο: Το μπουφάν θα συνυπάρχει με το κοντομάνικο - Η βροχή με τη ζέστη.
Φθινοπωρινές ... χειμωνιάτικες μέρες! Καιρός χωρίς σαφή εποχικά όρια - Βροχές, ζέστη και σκόνη στο ίδιο σκηνικό
Αλλόκοτος καιρός σήμερα Παρασκευή και το σαββατοκύριακο: Το μπουφάν θα συνυπάρχει με το κοντομάνικο - Η βροχή με τη ζέστη.
Πτώση σοβάδων σε σχολείο
Αναστάτωση σε Δημοτικό σχολείο του Παλαιού Φαλήρου: Πτώση σοβάδων την ώρα των μαθημάτων!
Αναστάτωση και τρόμος: Σοβάδες καταρρέουν στο σχολείο, μαθητές γλιτώνουν από θαύμα!
Αναστάτωση σε Δημοτικό σχολείο του Παλαιού Φαλήρου: Πτώση σοβάδων την ώρα των μαθημάτων!
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία
Η καθημερινότητα στα Ωνάσεια: Τι δείχνει το πρώτο εξάμηνο
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία