«Σχολεία ανοιχτά σε καιρό πανδημίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Είναι εφικτό;»
Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση για την εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας - Οι τοποθετήσεις σε βίντεο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19 Νοεμβρίου) η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης με θέμα:

«Σχολεία ανοιχτά σε καιρό πανδημίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Είναι εφικτό;»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ΄ όλη την Ελλάδα.

Δείτε την εκδήλωση και τις τοποθετήσεις:

Αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 19/11/2020 η διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο σύλλογός μας μαζί με την Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με θέμα « Σχολεία ανοιχτά σε καιρό πανδημίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Είναι εφικτό; » Στην εκδήλωση συμμετείχαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ΄ όλη την Ελλάδα.

Στην πλούσια συζήτηση που διεξάχθηκε, με τη συμβολή εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, της προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλας Βαλαβάνη, των υγειονομικών Ηλία Κονδύλη (Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πολιτικής Υγείας στο Α.Π.Θ.) και Αφροδίτης Ρέντζιου (προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων  Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), αναδείχθηκαν οι αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων, για τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν ήδη από το Μάρτιο για σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και αυτά που άμεσα πρέπει να παρθούν. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην τηλεκπαίδευση, τους όρους κάτω από τους οποίους καλούνται να την υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, την ανισοτιμία πρόσβασης των μαθητών  σε αυτήν με ευθύνη, όπως και για τα παραπάνω, της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που θεωρούν τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση κόστος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς, τους μαθητές για σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ