Τηλεκπαίδευση στο καφενείο: Θα πάρουν τάμπλετ τα παιδιά, ψάχνουν ίντερνετ - Στεγνή ανακοίνωση της ΝΔ
Σύμφωνα με τη ΝΔ, για την έλλειψη τάμπλετ και ιντερνετ στο χωριό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας... Ούτε μια λέξη συμπάθειας για τα παιδιά, επίθεση και στον κοινοτάρχη!

Με μια ανακοίνωση στεγνή από οποιοδήποτε συναίσθημα, υποδέχθηκε η Νέα Δημοκρατία τη χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας Πρωινή Ηλείας για τα παιδιά στο χωριό Πεύκη, που έκαναν τηλεκπαίδευση στο καφενείο του χωριού, μέσα στο κρύο, με ένα κινητο τηλέφωνο κι ένα τάμπλετ.

Η ΝΔ μετά από την πολιτική σύγκρουση που προηγήθηκε, προτίμησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που ανέδειξε το θέμα με σχόλιό του στο facebook και να δικαιολογηθεί ότι "δεν υπήρχε ενημέρωση", αλλά δεν ανέφερε ούτε μια λέξη απολογίας η συμπάθειας για τα παιδιά αυτά, αλλά και όσα, όπως εκείνα, προσπαθούν να κάνουν τηλεκπαίδευση υπό άθλιες συνθήκες...

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Εχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια» πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος.  Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία απο καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο Κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες. 

Αν ενδιαφερόταν για την ουσία ο κ.Τσίπρας  θα είχε πληροφορηθεί ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε απο χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

 Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ.Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική  ευθύνη.

Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα"

Στο μεταξύ, η εφημερίδα που αποκάλυψε το θέμα συνέχισε σήμερα το ρεπορτάζ, ενημερώνοντας ότι κινητοποιήθηκε ο κόσμος και εντέλει τα παιδιά θα λάβουν κάποια τάμπλετ, αν και το πρόβλημα της σύνδεσης ιντερνετ στο χωριό παραμένει:

"Το θέμα αυτό των μικρών μαθητών της Πεύκης, ευαισθητοποίησε και τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας και  προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του νομού, όπως και του δήμου Πύργου, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου. Ειδικότερα ο δήμος Πύργου δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές της Πεύκης θα αποκτήσουν τα δικά τους τάμπλετ που θα τους τα χορηγήσει ο δήμος Πύργου αλλά για το θέμα το Ίντερνετ επισημάνθηκε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό τεχνικό θέμα που ωστόσο δεν έχει να κάνει με την Αυτοδιοίκηση αλλά με τις εταιρίες τηλεφωνίας που πρέπει να δώσουν τη λύση.

Και το σίγουρο είναι ότι με την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οι μαθητές της Πεύκης ένα τάμπλετ θα το αποκτήσουν, χωρίς όμως αυτό να λύνει το πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη του Ίντερνετ το οποίο όπως φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα για τους μαθητές… δύο ταχυτήτων!.

Να πούμε ωστόσο ότι το θέμα, πέρα από αγανάκτηση, προκάλεσε και συγκίνηση και αρκετοί ήταν εκείνοι που ευαισθητοποιήθηκαν και ζήτησαν να στηρίξουν τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα χθες, δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από την Αγγλία, όπου ένας 27χρονος Έλληνας που  ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και  που θέλησε να διατηρήσει των ανωνυμία του, ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα των παιδιών στην Πεύκη και ζήτησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του χωριού για να συνδράμει τα παιδιά όπως μπορεί"

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα