Νομική Σχολή Αθηνών: Την 1η θέση στον κόσμο κατέκτησε ομάδα φοιτητών για τη γραπτή επίδοσή της
Νέα παγκόσμια διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ
  • Νέα παγκόσμια διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών - Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2020
  • Ομάδα προπτυχιακών φοιτητών στην 1η θέση στον κόσμο για τη γραπτή επίδοσή της!
  • Το ΕΚΠΑ κατατάσσεται 3ο μεταξύ όλων των διαχρονικά συμμετεχόντων πανεπιστημίων στο διαγωνισμό FDI Moot, μετά το Harvard University και το University of Ottawa!
     
Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιαίτερα χαρά ανακοινώνει ότι ομάδα προπτυχιακών φοιτητών κατέκτησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη θέση στον κόσμο για τη γραπτή επίδοσή της, λαμβάνοντας το Βραβείο Καλύτερου Δικογράφου Ενάγοντος (Best Claimant Memorial), καθώς και την έκτη θέση στον κόσμο για τη γραπτή και προφορική επίδοσή της συνολικά (Combined Written and Oral Scores) στο πλαίσιο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής διαιτησίας Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2020 (FDI Moot - http://www.fdimoot.org).

Ο διαγωνισμός εικονικής διεθνούς επενδυτικής διαιτησίας FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας ξένων επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών. Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Centre for International Studies (Salzburg, Austria), των Νομικών Σχολών του Suffolk University (Boston, Massachusetts) και του Pepperdine University (Malibu, California), του German Institution of Arbitration (DIS), (Frankfurt/Cologne, Germany), καθώς και του Centre of European Law του King's College London. Κάθε συμμετέχουσα Ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (memorials) και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος ξένου επενδυτή, όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους υποδοχής της επένδυσης, σε μια μη πραγματική υπόθεση, ενώπιον ενός πάνελ ειδικών της διεθνούς διαιτησίας.

Στο φετινό διαγωνισμό FDI Moot 2020 συνολικά έλαβαν μέρος 77 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, όπως, το University College London, το King College London, το Suffolk University, το University of Miami, το Saarland University, το Paris Bar School, το University of Sao Paulo, το University of Buenos Aires, το St. Petersburg State University , το National University of Singapore, το University of Hong Kong,το Martin Luther University of Halle-Wittenberg, το National Law School of India University κ.λ.π. Μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Γύρων του διαγωνισμού για τις περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού, Αφρικής και Νοτίου Ασίας, ο Παγκόσμιος Τελικός Γύρος του διαγωνισμού FDI Moot 2020 έλαβε χώρα ειδικά φέτος, λόγω της πανδημίας, εξ αποστάσεως μεταξύ 4-9 Νοεμβρίου 2020 με χρήση εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, και συμμετείχαν σε αυτόν, ως κριτές, ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών εγνωσμένης φήμης.

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά στο διαγωνισμό FDI Moot υπό την επιστημονική επίβλεψη του Λέκτορα Αναστασίου Γουργουρίνη. Η φετινή Ομάδα της Νομικής Σχολής αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Λυδία Κοράκη, Αναστάσιο Λαφάρα, Γρηγόριο Παππά και Διονύσιο Φωτόπουλο. Προπονητές της Ομάδας ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών Ελένη-Αμαλία Γιαννακοπούλου και Αλέξανδρος Πέππας, μέλη της ομάδας που είχε εκπροσωπήσει με εξαιρετική επιτυχία πέρυσι τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διαγωνισμό FDI Moot 2019, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον κόσμο.

Η νέα αυτή διεθνής διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαχρονικά υψηλού επιπέδου επιδόσεις της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον εν λόγω διαγωνισμό, από την πρώτη συμμετοχή το έτος 2013 έως και σήμερα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των διοργανωτών του διαγωνισμού FDI Moot, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται τρίτο μεταξύ όλων των διαχρονικά συμμετεχόντων πανεπιστημίων στο διαγωνισμό FDI Moot βάσει της γραπτής και προφορικής επίδοσης συνολικά (Combined Written and Oral Scores), μετά το Harvard University και το University of Ottawa.

Η συμμετοχή της Ομάδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο φετινό διαγωνισμό FDI Moot 2020 δεν θα ήταν δυνατή δίχως τη γενναιόδωρη στήριξη των δικηγορικών εταιρειών Καρατζά & Συνεργάτες και Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»