Τηλεκπαίδευση: Θα πάω με την μαμά να συζητήσω….
Aμάν ρε πατέρα δεν με καταλαβαίνεις και γι΄ αυτό δεν θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα μαζί σου. Ο κόσμος προχωράει μπροστά και εσύ βαδίζεις σαν χελώνα.

Μπαμπά δεν κατάφερες να οργανωθούμε σωστά και τώρα…. τώρα μείναμε με χαμηλές ταχύτητες, χωρίς laptop εγκλωβισμένοι στο σπίτι μας να παρακολουθήσουμε  μαθήματα από κινητό αργά, βασανιστικά, βαρετά…

Αγόρι μου έχεις δίκιο αλλά δεν πρόλαβα με την εργασία μου να φροντίσω και αυτό… βέβαια  το πιο εύκολο πράγμα είναι να ασκείς άγονη κριτική στον άλλον χωρίς να βοηθάς καθόλου την κατάσταση… «μπαμπά γιατί δεν μας πήρες laptop», «μπαμπά γιατί κολλάει το ίντερνετ», «μπαμπά δεν έχω δικό μου γραφείο για να διαβάσω»….και άλλα πολλά «μπαμπά δεν»….

Πώς ρε μπαμπά να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα αφού η webex «σέρνεται» από την πρώτη μέρα;

Άσε που οι περισσότεροι φίλοι μου μπαίνουν στο μάθημα και μετά την πέφτουν για ύπνο. Μ΄ αυτή την καραντίνα να φανταστείς, σκαρφιζόμαστε τρόπους για να ξεφεύγουμε από τον έλεγχο των καθηγητών μας.

Όλη αυτή την ενέργεια που καταβάλλετε για να λουφάρετε θα μπορούσατε να την αξιοποιήσετε δημιουργικά… για παράδειγμα θα μπορούσατε να προτείνετε στους εκπαιδευτικούς σας να  κάνουν μία ώρα παραπάνω μάθημα καθημερινά για να αναπληρωθούν οι εκπαιδευτικές ώρες που χάσατε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Θα μπορούσατε, επίσης, να δημιουργήσετε σε συνεργασία με τους καθηγητές σας ένα «δωμάτιο επικοινωνίας» όπου θα συζητάτε τα προβλήματα που προκύπτουν, θα διαμορφώνετε σωστούς κανόνες συνεργασίας και θα σχεδιάζετε  τους στόχους την επόμενης εκπαιδευτικής εβδομάδας.

Όσο για το γραφείο και τον υπολογιστή που μοιράζεσαι με τον αδερφό σου οφείλεις να συμβιβάζεσαι με την υπάρχουσα κατάσταση.

Δείξε μου διάθεση για μελέτη και πνευματική εξάσκηση και μπορείς να διεκπεραιώσεις  σωστά το έργο σου στην κουζίνα ή στο σαλόνι.

Άλλωστε σημαντικοί και σπουδαίοι άνθρωποι ξεκίνησαν μέσα σε δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να μεγαλουργήσουν. Να μη σου πω καλύτερα πώς και πού  μελετούσα εγώ γιατί θα με αποκαλέσεις πάλι «συντηρητικό» και «παλαιομοδίτη».

Aμάν ρε πατέρα δεν με καταλαβαίνεις και γι΄ αυτό δεν θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα μαζί σου. Ο κόσμος προχωράει μπροστά και εσύ βαδίζεις σαν χελώνα. Θα πάω με την μαμά να συζητήσω…

 

                                                                                         

                                                                                           Λάζαρος  Ι. Κόλλιας

                                                                           Εκπαιδευτικός

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Γραβάνης: Τέλος του έτους θα ξέρουμε για τον εμβολιασμό μαθητών δημοτικού
Μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρουμε αν ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα παιδιά του δημοτικού
Σχολεία - Γραβάνης: Τέλος του έτους θα ξέρουμε για τον εμβολιασμό μαθητών δημοτικού
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση
Το Α.Δ.Υ.Μ. έχει τριετή ισχύ και κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ Τάξη ...
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση