Κορονοϊός: Κλείνουν και τα δημοτικά; - Το όριο κρουσμάτων για χαλάρωση των μέτρων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια - Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων για χαλάρωση των μέτρων

Το όριο των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, προκειμένου να επέλθει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το τριπλό αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων, θανάτων και διασωληνωμένων του τελευταίου 24ωρου. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο άρχισε να αίρει τα μέτρα στα 500 ημερήσια κρούσματα. «Το Ισραήλ που έχει ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα, περίπου 8,5 εκατ. κατοίκους, στις 24 Σεπτεμβρίου που επέβαλε καθολικό lockdown, είχε 11.500 κρούσματα και στις 18 Οκτωβρίου έπεσε κάτω από τα 500 κρούσματα και σιγά σιγά άρχισε να αίρει τα μέτρα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο σημείωσε πως στην ενημέρωση της ερχόμενης Τετάρτης θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Επίμονα στραμμένη προς τον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, «για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ, σήμερα την εφημερία του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη συνεπικουρεί το Διαβαλκανικό, που είναι ιδιωτικό θεραπευτήριο». Πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη αξιοποιήσει το στρατιωτικό νοσοκομείο 424, καθώς περιστατικά covid μεταφέρονται τόσο σε κλινική covid, αλλά και στην ΜΕΘ του. Επίσης, μπήκε στη μάχη ο Κυανούς Σταυρός και αύριο μπαίνει ο Άγιος Λουκάς που ανήκει στη Euromedica».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι εδώ και καιρό το κράτος παίρνει ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία για να ανακουφίσει το ΕΣΥ. «Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μας συμβούλευσαν ότι δεν πρέπει να αναμειχθούν κλινικές Covid και no Covid κι επειδή χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες ΜΕΘ, μεταφέρουμε περιστατικά no covid σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΕΘ είναι για ανθρώπους που νοσηλεύονται για άλλες ασθένειες ή τροχαία παρά για Covid.

Μάλιστα, δήλωσε ότι έχει δώσει την έγκριση στο ΕΚΑΒ, αν κι εφόσον χρειαστεί, να γίνονται και αεροδιακομιδές σε ειδικές κάψουλες από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αυγά το καλοκαίρι: Το λάθος στην αποθήκευση που μειώνει τη φρεσκάδα τους

Προσοχή: Νέα μεγάλη απάτη με SMS σε βάρος εκπαιδευτικών

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς για τους μαθητές που σπουδάζουν Νέα Ελληνικά στο Λύκειο και γυμνάσιο Thiers
Γαλλία: Σχολείο της Μασσαλίας διδάσκει τα νέα ελληνικά - Τέσσερις παραστάσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς
Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς για τους μαθητές που σπουδάζουν Νέα Ελληνικά στο Λύκειο και γυμνάσιο Thiers
Γαλλία: Σχολείο της Μασσαλίας διδάσκει τα νέα ελληνικά - Τέσσερις παραστάσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς
education
«Κόφτης» στις εσωτερικές αποσπάσεις; Aντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Ανατολική Αττική
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μετά τον περιορισμό στις εσωτερικές αποσπάσεις
«Κόφτης» στις εσωτερικές αποσπάσεις; Aντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Ανατολική Αττική