Μάσκα, μαθητές, κορονοϊός
Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί στον ΠΑΣΑΔ, δεν ακολουθείται διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο - «Το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει», τονίζει ο Σύλλογος

Δεν ακολουθείται διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος κορονοϊού σε σχολική τάξη καταγγέλλει πλήθος εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων, σύμφωνα με καταγγελία του ΠΑΣΑΔ.

Σε ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει».

Παράλληλα, ο ΠΑΣΑΔ φέρνει παράδειγμα από σχολείο της Μυτιλήνης, όπου «δασκάλα και 7 μαθητές βρεθηκαν θετικοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί μαθητές ανάμεσά μας».

Ακόμα τονίζεται:

«Επιπλέον, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα τη διεξαγωγή τεστ covid, το οποίο κοστίζει σχεδόν όσο 2 ημερομίσθια, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για τη δωρεάν παροχή αυτών στον δικό μας κλάδο, όπως φαίνεται».

Ο Σύλλογος ζητά την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Εν μέσω πανδημίας, με ελλιπή λήψη μέτρων, με αντιξοότητες και με 25 μαθητές ανά τμήμα, έχουμε κληθεί να ανταποκριθούμε στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Έχουμε κληθεί να είμαστε κι εμείς σε μια από τις πρώτες γραμμές της μάχης που ονομάζεται "κορωνοϊός".

Στη μάχη αυτή, όμως, είμαστε απροστάτευτοι και απολύτως εκτεθειμένοι, αντιμετωπιζόμαστε σχεδόν ως άτρωτοι.

Κατόπιν πολλών μηνυμάτων από συναδέλφους ανά τη χώρα αλλά και λαμβάνοντας ως παράδειγμα δικές μας προσωπικές εμπειρίες, διαπιστώσαμε ότι δεν ακολουθείται καμία διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος σε τάξη, με αποτέλεσμα η εικόνα των θετικών στον ιό μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι ψευδής. 

Το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει. Προς επίρρωσιν αυτού, σας παραθέτουμε το πρόσφατο παράδειγμα σχολείου της Μυτιλήνης, όπου μια δασκάλα και 7 μαθητές βρεθηκαν θετικοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί μαθητές ανάμεσά μας. 

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι οι γονείς του τμήματος αυτού, με δική τους πρωτοβουλία και μόνο, έκαναν τεστ στα παιδιά τους με προσωπικά τους έξοδα.
Ανέλαβαν, λοιπόν, ιδιωτικά την ιχνηλάτηση που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αναλάβει ο ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα τη διεξαγωγή τεστ covid, το οποίο κοστίζει σχεδόν όσο 2 ημερομίσθια, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για τη δωρεάν παροχή αυτών στον δικό μας κλάδο, όπως φαίνεται.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη διενέργεια δωρεάν τεστ covid σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δεδομένης της απόλυτης έκθεσής μας στον κορωνοϊό.

Αιτούμαστε την προστασία ημών και των μαθητών μας.

Με εκτίμηση, 

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»