Μάσκα, μαθητές, κορονοϊός
Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί στον ΠΑΣΑΔ, δεν ακολουθείται διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο - «Το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει», τονίζει ο Σύλλογος

Δεν ακολουθείται διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος κορονοϊού σε σχολική τάξη καταγγέλλει πλήθος εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων, σύμφωνα με καταγγελία του ΠΑΣΑΔ.

Σε ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει».

Παράλληλα, ο ΠΑΣΑΔ φέρνει παράδειγμα από σχολείο της Μυτιλήνης, όπου «δασκάλα και 7 μαθητές βρεθηκαν θετικοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί μαθητές ανάμεσά μας».

Ακόμα τονίζεται:

«Επιπλέον, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα τη διεξαγωγή τεστ covid, το οποίο κοστίζει σχεδόν όσο 2 ημερομίσθια, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για τη δωρεάν παροχή αυτών στον δικό μας κλάδο, όπως φαίνεται».

Ο Σύλλογος ζητά την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Εν μέσω πανδημίας, με ελλιπή λήψη μέτρων, με αντιξοότητες και με 25 μαθητές ανά τμήμα, έχουμε κληθεί να ανταποκριθούμε στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Έχουμε κληθεί να είμαστε κι εμείς σε μια από τις πρώτες γραμμές της μάχης που ονομάζεται "κορωνοϊός".

Στη μάχη αυτή, όμως, είμαστε απροστάτευτοι και απολύτως εκτεθειμένοι, αντιμετωπιζόμαστε σχεδόν ως άτρωτοι.

Κατόπιν πολλών μηνυμάτων από συναδέλφους ανά τη χώρα αλλά και λαμβάνοντας ως παράδειγμα δικές μας προσωπικές εμπειρίες, διαπιστώσαμε ότι δεν ακολουθείται καμία διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος σε τάξη, με αποτέλεσμα η εικόνα των θετικών στον ιό μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι ψευδής. 

Το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει. Προς επίρρωσιν αυτού, σας παραθέτουμε το πρόσφατο παράδειγμα σχολείου της Μυτιλήνης, όπου μια δασκάλα και 7 μαθητές βρεθηκαν θετικοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί μαθητές ανάμεσά μας. 

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι οι γονείς του τμήματος αυτού, με δική τους πρωτοβουλία και μόνο, έκαναν τεστ στα παιδιά τους με προσωπικά τους έξοδα.
Ανέλαβαν, λοιπόν, ιδιωτικά την ιχνηλάτηση που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αναλάβει ο ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα τη διεξαγωγή τεστ covid, το οποίο κοστίζει σχεδόν όσο 2 ημερομίσθια, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για τη δωρεάν παροχή αυτών στον δικό μας κλάδο, όπως φαίνεται.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη διενέργεια δωρεάν τεστ covid σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δεδομένης της απόλυτης έκθεσής μας στον κορωνοϊό.

Αιτούμαστε την προστασία ημών και των μαθητών μας.

Με εκτίμηση, 

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kinito
Υγειονομική βόμβα! Επικίνδυνα βακτήρια και μικρόβια βρίσκονται πάνω στα κινητά μας
Είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη βακτηρίων στα κινητά μας τηλέφωνα που προκαλούν δερματικές αλλεργίες αλλά μια νέα μελέτη αποκαλύπτει μια πολύ πιο δυσάρεστη...
Υγειονομική βόμβα! Επικίνδυνα βακτήρια και μικρόβια βρίσκονται πάνω στα κινητά μας
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο-Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη
Με την δήλωσή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια, που είχαν προκύψει μετά την τραγωδία των Τεμπών, για μετάθεση των εκλογών το...
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο-Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη
εκπαιδευτικοσ
Μέχρι χθες: 75.000 οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή στους νέους πίνακες κατάταξης
Προσοχή! Η μη εμπρόθεσμη, μη ορθή ή μη έγκυρη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αιτήσεως στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. συνιστά αποκλειστική ευθύνη και...
Μέχρι χθες: 75.000 οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή στους νέους πίνακες κατάταξης