Ζαχαράκη για τηλεκπαίδευση: Πανευρωπαϊκό το «κρασάρισμα» του Webex, δεν καταχωρούνται απουσίες σήμερα
"Γίνεται επικοινωνια με εταιρεία επειδή είναι κεντρικό το πρόβλημα που προέκυψε, συμβαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του. 'Ομως λειτουργεί κανονικά το myschool και οι πλατφόρμες του. Επίσης  σήμερα δεν θα καταμετρηθούν οι απουσίες"

Και εκτός συνόρων της Ελλάδας υπάρχει πρόβλημα αυτές τις ώρες με την πλατφόρμα Webex της εταιρείας Cisco δια μέσου της οποίας  γίνεται η τηλεκπαίδευση, είπε πριν από λίγο στην τηλεόραση της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός τόνισε ότι εξαιτίας του προβλήματος, το οποίο όπως είπε δεν αφορά το σύστημα myschool που δουλεύει κανονικά, σήμερα δεν θα καταχωριστούν απουσίες στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οπως ανέφερε η υφυπουργός, αυτή την ώρα "γίνεται επικοινωνια με εταιρεία επειδή είναι κεντρικό το πρόβλημα που προέκυψε, συμβαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή του. 'Ομως λειτουργεί κανονικά το σχολικό δίκτυο myschool και οι πλατφόρμες του. Επίσης  σήμερα δεν θα καταμετρηθούν οι απουσίες για τα παιδια που δε μπόρεσαν να συνδεθούν"

Στις 8:00 ξεκινά τηλεκπαίδευση το Λύκειο, στις 8:30 το Γυμνάσιο

Ερωτηθείσα αν το υπουργείο είναι όντως έτοιμο για τα τηλεμαθήματα κι αν σκοπεύει να δημιουργήσει δύο βάρδιες (πρωί -απόγευμα) ώστε να εξυπηρετηθεί η κατάσταση, η κ.Ζαχαράκη είπε ότι "την  προηγούμενη περίοδο που υπήρχε η προαιρετικότητα στην τηλεκπαίδευση, η πλατφόρμα παρά τον όγκο που είχε, λειτούργησε κανονικά και ενισχύθηκε με υπολογιστικούς πόρους. Τώρα την πρώτη μέρα δημιουργήθηκε αυτό το ζήτημα, που είναι πρόβλημα της εταιρείας. Εμείς για να διευκολύνουμε την κατάσταση "σπάσαμε" το πρόγραμμα ώστε το Λύκειο να ξεκινάει 8 και Γυμνάσιο στις 8.30, άρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να σπάσει το πρόγραμμα σε δύο βαρδιες."

Επειδή υπαρχουν και οι γονείς με την τηλεργασία υπάρχει το πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα της εταιρείας, συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η παροχή αυτή είναι δωρεάν για όλους

70.000 τάμπλετ στα σχολεία

Ερωτηθείσα τι γινεται για όσους μαθητές δεν έχουν υπολογιστές, η υφυπουργός είπε ότι ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση  με κινητό, με ταμπλετ, με σταθερό, λαπτοπ, και τηλέφωνο. "Δεν είναι  ιδανικο αυτό αλλά λύνει προβλήματα σε περιοχές με πρόβλημα σύνδεσης και είναι σίγουρο οτι οι εκπαιδευτικοι θα ενισχύσουν τα παιδιά και με υλικό ώστε να ενισχυθεί η μαθησιακή διαδικασία αυτες τις 3 εβδομάδες. Ως τώρα πανω απο 70.000 ταμπλετ εχουν σταλεί στα σχολεία και κάθε σχολεία με συγκεκριμένα κριτήρια μπορεί να τα δίνει στα παιδιά και να επιστραφούν μετά.

Για τις τηλε-εκλογές και την πλάτη που γύρισε το 90% των εκπαιδευτικών στην κ.Κεραμέως, η .Ζαχαράκη είπε ότι ...έγινε ένα σημαντικό βήμα: "Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχαν αντιρρήσεις, αλλα οφειλε το υπουργείο να δώσει επιλογές που μας πήγαν ενα βημα παραπέρα και η φόρμα Ζευς είναι αξιοπιστο εργαλείο", είπε. 

Τέλος, για τους εκπαιδευτικους που δουλεύουν σε περισσότερα σχολεία είπε ότι " δώσαμε την ευκολία στο διευθυντή να αναμορφώσει το ωράριο ώστε να μη χάνονται μαθηματα και να προσαρμόσουν κατάλληλα οι εκπαιδευτικοί τις υποχρεώσεις τους"

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών