Πλήθος μαθημάτων δεν διδάσκεται, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίων Ιωαννίνων - Καταγγελία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Τεράστια καθυστέρηση στην πρόσληψη του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού καταγγέλλει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, καθώς βασικά μαθήματα του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν διδάσκονται λόγω των ελλείψεων. 

H νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του ιδρύματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, καθηγητές διδάσκουν μαθήματα στα οποία δεν έχουν εξειδίκευση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια καταγγελία έχει καταθέσει και οι φοιτητές της Πρωτοβουλίας Νοσηλευτικής Ιωαννίνων για την κατάσταση στο τμήμα.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει ευκαιρία στο να υποβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και το επίπεδο ποιότητας των σπουδών μας. Σε μια τόσο κρίσιμη υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοιού  όχι μόνο δεν προσλαμβάνει μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που είναι επιτακτικό αλλά επιλέγει να παραγκωνίσει και τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα.

Ειδικότερα, στην πόλη των Ιωαννίνων , στο τμήμα της Νοσηλευτικής έχει υπάρξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού,  γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή του λειτουργία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές της Νοσηλευτικής  όλων των ετών να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται πλήθος μαθημάτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών. Μάλιστα , σε μια προσπάθεια ‘’ συγκάλυψης’’ αυτής της ανεκδιήγητης κατάστασης , αρκετοί καθηγητές διδάσκουν μαθήματα που δεν αποτελούν αντικείμενο της εξειδίκευσης τους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα ΤΕΛΟΣ. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές και την αγωνία τόσων φοιτητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και την αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ολοήμερα: Λειτουργούν μόλις 1.500 από τα 5.000 διευρυμένου ωραρίου που αναγγέλθηκαν...
ΣΥΡΙΖΑ: Σε αποδρομή ο νέος θεσμός καθώς «η Κυβέρνηση προχώρησε στο νέο Ολοήμερο χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι»
Ολοήμερα: Λειτουργούν μόλις 1.500 από τα 5.000 διευρυμένου ωραρίου που αναγγέλθηκαν...