Ειδική Αγωγή: Χωρίς προσωπικό καθαριότητας το 2ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας
Καταγγελία εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Χωρίς προσωπικό καθαριότητας δομή που επισκέπτονται δεκάδες μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΠΕΑΑ), καθώς το 2ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας έχει μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Μάλιστα, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας έχει επισημανθεί προς το υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον σύλλογο να ζητά την άμεση λύση του προβλήματος, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, μετά από καταγγελία των εργαζομένων και συμμεριζόμενος απολύτως την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουν οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, σας απευθύνει την παρούσα επιστολή για να διαμαρτυρηθεί εντόνως για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ του Υπουργείου Παιδείας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πρόκειται για εκπαιδευτική δομή που καθημερινά δέχεται για αξιολόγηση και υποστήριξη δεκάδες μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τους γονείς τους.

 Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με επιστολή του (Α.Π.: 706/13-2-2020) που απευθυνόταν τόσο προς την Περιφέρεια Αττικής όσο και προς το ΥΠΑΙΘ, με θέμα: «Καταγγελία για την έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας στα ΚΕΣΥ Αττικής», είχε επισημάνει εγγράφως από τον Φεβρουάριο του 2020 την έλλειψη σταθερού και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τις απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, υπό τις οποίες καλούνταν οι εργαζόμενοι σε αυτά να επιτελέσουν το έργο τους, και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας!

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε ότι 8 μήνες μετά και ενώ έχει μεσολαβήσει μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, το πρόβλημα της έλλειψης υπηρεσιών καθαριότητας στα ΚΕΣΥ, όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται, αλλά παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω των αλλεπάλληλων επισκέψεων εναλλασσόμενου πληθυσμού, που καθιστούν το επιδημιολογικό προφίλ της υπηρεσίας ιδιαίτερα βεβαρημένο.

Επιπλέον, συμφωνούμε με την άποψη των συναδέλφων μας ότι «είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού δημόσιου χώρου που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών, γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό(!) των αναπληρωτών, με τους οποίους είναι κυρίως στελεχωμένη η Υπηρεσία». Όπως γίνεται αντιληπτό οι εργαζόμενοι καλύπτουν ιδίοις εξόδοις την καθαριότητα του ΚΕΣΥ, αλλά και καθαρίζουν μόνοι τους το χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας απευθύνεται σε μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και στις οικογένειές τους, γεγονός που θα έπρεπε να σας έχει ευαισθητοποιήσει προκειμένου να λάβετε άμεσα και μόνιμα μέτρα για την καθαριότητα των χώρων.

Τέλος, δηλώνουμε απερίφραστα ότι συντασσόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας και διεκδικούμε τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, όσο και από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος της καθαριότητας του εν λόγω ΚΕΣΥ, αλλά και όλων των ΚΕΣΥ της Αττικής. Επίσης, απαιτούμε την εξασφάλιση των προβλεπόμενων εκ των κείμενων διατάξεων όρων υγιεινής και ασφάλειας, στους χώρους εργασίας και επισημαίνουμε ότι επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το θεσμικό μας ρόλο, σε περίπτωση που διακυβευτεί η υγεία του προσωπικού και των εξυπηρετούμενων μαθητών.

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί το σύνολο του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της Αττικής, σας προωθεί την καταγγελία των εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας και παρακαλεί για τις δικές σας ενέργειες

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί