ΔΑΠ: Κάρτα εισόδου και σεκιούριτι στα Πανεπιστήμια- Σχόλιο για την επίθεση στο ΟΠΑ
Με αφορμή την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επανέρχεται στη θέση της για θέσπιση κάρτας εισόδου και φύλαξη των ΑΕΙ από ειδικό σώμα ασφαλείας

Για δράση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σχετικά με την επίθεση αγνώστων στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). «Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες, είναι η βία, οι απειλές και οι καταστροφές», τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίζει πως «τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν σταματήσει να αποτελούν άσυλο ανομίας» και ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πάγιες προτάσεις της παράταξης για «θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό Σώμα».

Αναλυτικά:

Επίθεση δέχτηκε σήμερα ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Δημήτριος Μπουραντώνης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία εισέβαλαν παράνομα μέσα στο γραφείο του. Το θλιβερό αυτό περιστατικό έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως η βία, οι απειλές και οι καταστροφές αποτελούν το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες  ακραίων παραβατικών στοιχείων.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όμως, έχουν σταματήσει να αποτελούν άσυλο ανομίας. Έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα, θεωρούμε ότι πάγιες θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ασφάλεια στους ακαδημαϊκούς χώρους, καθώς και οι προτάσεις μας για θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό Σώμα θα δώσουν νόημα στην πραγματική έννοια του ασύλου και θα ολοκληρώσουν τη γενναία μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει από την Κυβέρνηση. 

Όλη η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί βάζουμε τα θεμέλια για ένα ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, στο οποίο θα κυριαρχεί η νομιμότητα και η ασφάλεια όλων όσοι πραγματικά έχουν θέση σε αυτό.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα