Ηλεκτρονική ψηφοφορία-αιρετοί: Η Νίκη Κεραμέως καθιστά εαυτήν «στρατηγό αυτοκράτορα» των εκλογών
Χωρίς διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «αποφάσισε και διέταξε προσφάτως πώς να εκλέγουν οι εκπαιδευτικοί εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια» - Κι οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως παρατάξεων, δικαιολογημένα εξεγέρθηκαν τονίζει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καθιστά εαυτήν “στρατηγό αυτοκράτορα” της εκλογικής διαδικασίας με πλήρη εξουσιοδότηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «αποφάσισε και διέταξε προσφάτως πώς να εκλέγουν οι εκπαιδευτικοί εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, χωρίς να προβεί σε καμιά διαβούλευση μαζί τους: Με την επιβολή διαδικασιών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που παραβιάζουν πολλαπλά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με την προσφυγή που έχει κατατεθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το νέο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Και συνεχίζει: «Κι όταν οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως παρατάξεων, δικαιολογημένα εξεγέρθηκαν και αποφάσισαν να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, για να προφυλάξουν τον κλάδο από κάθε φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους, η κ. υπουργός κυριολεκτικά το τερμάτισε: με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καθιστά εαυτήν “στρατηγό αυτοκράτορα” της εκλογικής διαδικασίας με πλήρη εξουσιοδότηση». 

Σχολιάζοντας τις τακτικές του υπουργείου Παιδείας, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλεί το υπουργείο Παιδείας να «απαλλαγεί από τη συντηρητική ιδεοληψία και τον αυταρχισμό», τονίζοντας ότι αρκετά «κακοπάθησε η εκπαίδευση και ο κόσμος της από άστοχες αποφάσεις, αναχρονιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις και επισφαλείς πρακτικές της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Έδοξε τη υπουργώ παιδείας έτσι να ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί…»

Έδοξε τη βουλή και τω δήμω ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσαν όλοι οι νόμοι της αρχαίας Αθήνας, δείγμα του έμπρακτου σεβασμού που έτρεφαν οι Αθηναίοι πολίτες στις έννοιες της δημοκρατίας και του διαλόγου. Για το υπουργείο Παιδείας όμως αυτές οι έννοιες φαίνεται πως είναι κενές περιεχομένου.

Καθ’ έξιν ασχημονούσα σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας και διαλόγου, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε και διέταξε προσφάτως πώς να εκλέγουν οι εκπαιδευτικοί εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, χωρίς να προβεί σε καμιά διαβούλευση μαζί τους: Με  την επιβολή διαδικασιών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που παραβιάζουν πολλαπλά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με την προσφυγή που έχει κατατεθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κι όταν οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως παρατάξεων, δικαιολογημένα εξεγέρθηκαν και αποφάσισαν να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, για να προφυλάξουν τον κλάδο από κάθε φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους, η κ. υπουργός κυριολεκτικά το τερμάτισε: με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καθιστά εαυτήν “στρατηγό αυτοκράτορα” της εκλογικής διαδικασίας με πλήρη εξουσιοδότηση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αρκετά κακοπάθησε η εκπαίδευση και ο κόσμος της από άστοχες αποφάσεις, αναχρονιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις και επισφαλείς πρακτικές της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. Η πολιτική “πυγμής” και στυγνού αυταρχισμού έναντι των εκπαιδευτικών σε αυτές τις συνθήκες είναι η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει, επιλογή που δηλώνει πλήρη ανικανότητα διοίκησης, παραδοχή αδιεξόδου και πανηγυρική επικύρωση πολιτικής ήττας.

Όσο συντομότερα το υπουργείο Παιδείας απαλλαγεί από τη συντηρητική ιδεοληψία και τον αυταρχισμό της σημερινής του ηγεσίας, τόσο το καλύτερο για την εκπαίδευση.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια