Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
giannis delis kke
«Η απόφαση είναι παράνομη και άδικη», τόνισε ο Γιάννης Δελής αναφορικά με την εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής - Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε παράλληλα το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέσει και να απαιτήσει την απελευθέρωση του 14χρονου μαθητή που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η εγκύκλιος για τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών εφαρμόζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει διάκριση μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Αυτό σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, με τίτλο «Άδικη η εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής». Από την πλευρά του ο κ. Δελής τονίζει ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει αυτό το δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Πιο αναλυτικά, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το εργασιακό πλαίσιο μεταξύ διοικητικών και εκπαιδευτικών διαφέρει σε πολλά σημεία, ενώ η εγκύκλιος για τις άδειες ανατροφής εφαρμόζει το υπάρχον καθεστώς, το οποίο, κατά τη Νίκη Κεραμέως, επιδέχεται συζήτησης και βελτίωσης, ενώ απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δελής έκανε λόγο για παράνομη και άδικη εγκύκλιο που καλύπτει όσες νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς έχουν παιδί έως δύο ετών. «Η απόφαση είναι παράνομη και άδικη», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας στην υπουργό πως ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας δεν κάνει διακρίσεις αλλά προβλέπει αυτό το δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Μιλάμε για 4500 ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια γύρισαν την Ελλάδα, προσφέροντας τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες με ό, τι αυτό σημαίνει για την οικογενειακή τους ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δελής, υπενθυμίζοντας το ζήτημα που είχε προκύψει με τις άδειες των εγκύων αναπληρωτριών και την άδικη αντιμετώπισή τους.

Στη δική της δευτερολογία, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι η εγκύκλιος παρέχει προστασία στη μητρότητα, όμως επανέλαβε ότι ισχύει διαφορετικό καθεστώς συνολικά για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. «Εδώ είμαστε να εξετάσουμε βελτιώσεις», επεσήμανε για μία ακόμα φορά.

Η κα Κεραμέως τόνισε και πάλι ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πολύ νωρίτερα, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, κάτι αυτονόητο, το οποίος όμως δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στους πρώτους διορισμούς στην ειδική αγωγή, τις έγκαιρες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, εν μέσω μάλιστα πανδημίας και στα κονδύλια για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι πριν πάρει το λόγο η υπουργός Παιδείας, ο Γιάννης Δελής αναφέρθηκε στον 14χρονο μαθητή που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου και ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, ο βουλευτής μίλησε και  γιατην εισαγγελική πρόταση για αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δύο γεγονότα που προσβάλλουν βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα του λαού, ενώ στη δευτερολογία του κάλεσε το υπουργείο Παιδείας, στη βάση της παιδαγωγικής ευθύνης που φέρει, να πάρει θέσει και να απαιτήσει την απελευθέρωση του μαθητή και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση
Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο γνωστός διεθνής διαγωνισμός PISA  στοχεύει στο...
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση