Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: «Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας δεν διακρίνει εκπαιδευτικούς και διοικητικούς»
«Η απόφαση είναι παράνομη και άδικη», τόνισε ο Γιάννης Δελής αναφορικά με την εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής - Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε παράλληλα το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέσει και να απαιτήσει την απελευθέρωση του 14χρονου μαθητή που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η εγκύκλιος για τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών εφαρμόζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει διάκριση μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Αυτό σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, με τίτλο «Άδικη η εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής». Από την πλευρά του ο κ. Δελής τονίζει ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει αυτό το δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Πιο αναλυτικά, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το εργασιακό πλαίσιο μεταξύ διοικητικών και εκπαιδευτικών διαφέρει σε πολλά σημεία, ενώ η εγκύκλιος για τις άδειες ανατροφής εφαρμόζει το υπάρχον καθεστώς, το οποίο, κατά τη Νίκη Κεραμέως, επιδέχεται συζήτησης και βελτίωσης, ενώ απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δελής έκανε λόγο για παράνομη και άδικη εγκύκλιο που καλύπτει όσες νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς έχουν παιδί έως δύο ετών. «Η απόφαση είναι παράνομη και άδικη», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας στην υπουργό πως ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας δεν κάνει διακρίσεις αλλά προβλέπει αυτό το δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Μιλάμε για 4500 ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια γύρισαν την Ελλάδα, προσφέροντας τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες με ό, τι αυτό σημαίνει για την οικογενειακή τους ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δελής, υπενθυμίζοντας το ζήτημα που είχε προκύψει με τις άδειες των εγκύων αναπληρωτριών και την άδικη αντιμετώπισή τους.

Στη δική της δευτερολογία, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι η εγκύκλιος παρέχει προστασία στη μητρότητα, όμως επανέλαβε ότι ισχύει διαφορετικό καθεστώς συνολικά για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. «Εδώ είμαστε να εξετάσουμε βελτιώσεις», επεσήμανε για μία ακόμα φορά.

Η κα Κεραμέως τόνισε και πάλι ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πολύ νωρίτερα, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, κάτι αυτονόητο, το οποίος όμως δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στους πρώτους διορισμούς στην ειδική αγωγή, τις έγκαιρες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, εν μέσω μάλιστα πανδημίας και στα κονδύλια για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι πριν πάρει το λόγο η υπουργός Παιδείας, ο Γιάννης Δελής αναφέρθηκε στον 14χρονο μαθητή που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου και ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, ο βουλευτής μίλησε και  γιατην εισαγγελική πρόταση για αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δύο γεγονότα που προσβάλλουν βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα του λαού, ενώ στη δευτερολογία του κάλεσε το υπουργείο Παιδείας, στη βάση της παιδαγωγικής ευθύνης που φέρει, να πάρει θέσει και να απαιτήσει την απελευθέρωση του μαθητή και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ