ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Επικίνδυνη τομή η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές αιρετών
Κατά της τροπολογίας για τη θέσπιση ηλεκτρονικών εκλογών τίθεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Ως συλλογικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην τροπολογία για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, η ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των ψηφοδελτίων, σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να προβεί σε  διενέργεια εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα:

·        Παρά  τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  για τη διαδικασία  των  εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  και τα επιχειρήματα που έχουν κατατεθεί,  η πολιτική ηγεσία αγνοεί τη βούληση των συνδικαλιστικών οργάνων, τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, όπως ορίζονται από το σύνταγμα και αποφασίζει προσχηματικά.

·        Το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς, με το οποίο διεξήχθησαν και οι πρόσφατες πρυτανικές εκλογές σε 6 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, δεν έχει εξυπηρετήσει μέχρι τώρα ταυτόχρονα τον όγκο των 180.000 ψηφοφόρων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ ΕΒΠ για τα Υ. Σ., ως εκ τούτου εγείρονται αμφιβολίες ως προς την ασφαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας, τις δικλείδες ασφαλείας  ως προς την ταυτοποίηση των εκλογέων, τον κίνδυνο της ιδιωτικότητας, δεδομένου ότι εξαρτάται από την εμπιστοσύνη στη συσκευή στην οποία ψηφίζουν τα μέλη χωρίς κεντρικό έλεγχο των συσκευών που χρησιμοποιούν.

·        Να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλες εκλογικές διαδικασίες μικρότερης εμβέλειας από τα μέλη μας, εγείρει πολλές αντιδράσεις ως προς την προσβασιμότητα των ψηφοφόρων στα ηλεκτρονικά μέσα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία μέλη που δεν είναι εξοικειωμένα, ως εκ τούτου να μην υπάρξει αντιπροσωπευτικότητα.

·         Από τις πληροφορίες μας, δεν υπάρχει αντίστοιχη κίνηση από άλλα υπουργεία για ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υ. Σ. και αναρωτιόμαστε γιατί το Υπουργείο Παιδείας καταφεύγει σε αυτή, ενώ δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στο ζήτημα αυτό.

Το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ απορρίπτει τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται  μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι». Ζητάει την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. λόγω πανδημίας και ζητάει την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή. Ζητάει όπως επανεξεταστεί το Σάββατο ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δεδομένου του όγκου των εργαζομένων που θα κληθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για τη διεξαγωγή των εκλογών. Τέλος δηλώνουμε την πρόθεση μας να εξετάσουμε την περίπτωση απόσυρσης των ψηφοδελτίων που κατέρχονται στις εκλογές, στην περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή...
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες