peletidis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο δήμαρχος Πατρέων σημειώνει ότι, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, απαιτείται τροποποίηση στο πρωτόκολλο ενεργειών από τον ΕΟΔΥ, την ώρα που όπου εμφανίζεται κρούσμα, το 90% των μαθητών του σχολείου τις επόμενες μέρες δεν πηγαίνει στο σχολείο

Τροποποίηση του πρωτοκόλλου ενεργειών από τον ΕΟΔΥ για τα σχολεία ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τογ γενικό φραμματέα Δημόσιας Υγείας, Π. Πρεζεράκο.

Ο κ. Πελετίδης τονίζει ότι «εκ του αποτελέσματος κρινόμενο», το πρωτόκολλο πρέπει να αλλάξει. Μάλιστα ο δήμαρχος Πατρέων προτείνει πραγματοποίηση δωρεάν μοριακού τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, «λουκέτο» στο τμήμα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, καθώς και τεστ στο στενό περιβάλλον των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με ανησυχία παρακολουθούμε την αύξηση των κρουσμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η ανασφάλεια και ο φόβος των εργαζομένων και των γονέων στα σχολεία είναι δικαιολογημένα. Όπου εμφανίζεται κρούσμα, το 90% των μαθητών του σχολείου τις επόμενες μέρες δεν πηγαίνει στο σχολείο.

Το πρωτόκολλο ενεργειών από τον ΕΟΔΥ, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, απαιτεί τροποποίηση. Κατά την άποψή μας και με βάση την εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί, χρειάζεται:

Η πραγματοποίηση δωρεάν μοριακού τεστ, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε ένα τμήμα σχολείου, τόσο στους μαθητές του τμήματος, όσο και στους εργαζόμενους του σχολείου (εκπαιδευτικούς, καθαριστές, κ.λπ.).

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, να κλείνει το τμήμα –όπως ήδη προβλέπεται- και στην περίπτωση που προκύψουν όντως κρούσματα, να επεκταθεί η διενέργεια των τεστ και στο στενό περιβάλλον τους.

Η τροποποίηση αυτή του πρωτοκόλλου ενεργειών του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα, θα αποτρέψει τη μετατροπή των σχολείων σε χώρους μετάδοσης του κορωνοϊού, θα έχει πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία του σχολείου, καθώς και στην ασφάλεια που θα αισθάνονται και θα έχουν μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntagma
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια
Νέα ευρωπαϊκά στοιχεία καταγράφουν υψηλά ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού στη χώρα, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια
μαθητές σε τάξη κάθονται στα θρανία και έχουν πλάτη στην κάμερα
ΠΕΣΕΚ: «Κάθε προσπάθεια έχει αξία – Καμία ζωή δεν χωρά μέσα σε έναν βαθμό»
Μήνυμα στήριξης προς τους μαθητές εν μέσω εξετάσεων και κοινωνικής θλίψης, με έμφαση στην αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας παιδείας.
ΠΕΣΕΚ: «Κάθε προσπάθεια έχει αξία – Καμία ζωή δεν χωρά μέσα σε έναν βαθμό»