Δραματικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Μοιρών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού καταγγέλλει δραματικές ελλείψεις στο ΕΠΑΛ Μοιρών ένα μήνα μετά το «πρώτο κουδούνι» – Τα κενά εκπαιδευτικών φτάνουν τα 15

Κενά παρουσιάζονται σε Φιλόλογους, Μαθηματικούς, Βιολόγους, Αγγλικά, Οικονομία, Μηχανολόγους, Πληροφορική, Ιατρούς, Νοσηλευτική, Γεωπόνους, ΔΕ Μηχανολόγους και Θεολόγους.

 «Τα κενά αυτά δεν είναι απλά νούμερα! Σημαίνουν ότι τομείς και ειδικότητες υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν, σημαίνουν δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες!» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δ. Φαιστού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο, ακολουθώντας τα επικοινωνιακά μονοπάτια του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά των προκατόχων τους, πανηγυρίζουν για τη δήθεν «κανονικότητα» που υπάρχει στα σχολεία και τις χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο όχι μόνο συκοφαντούν τους αγώνες των μαθητών πανελλαδικά, αλλά εκβιάζουν τους μαθητές που κινητοποιούνται για αυτονόητα ζητήματα, τα οποία η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕ να λύσει, αλλά δεν έλυσε...

Δήθεν αγωνιά η κυβέρνηση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με διδασκαλία στις σχολικές εορτές, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί σχολικών περιπάτων, αλλά και με εκκίνηση σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.  Δεν δείχνει όμως την ίδια ζέση για αναπλήρωση χαμένων ωρών, λόγω μη τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολεία. Επίσης, δεν δείχνει την ίδια ζέση για να εφαρμόσει άμεσα σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ή για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών της περσινής χρονιάς.

Τα κενά στα σχολεία δεν είναι απλά νούμερα!

Είναι κλειστά Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ( πχ στο Ειδικό Δημοτικό Μοιρών δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μία ειδικότητα για να λειτουργήσει το ολοήμερο!)

Είναι μαθητές που σχολούν από τις 11.30, από 12.30, επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. (Μόνο στο Γυμνάσιο Μοιρών, τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα της υπαίθρου του Νομού Ηρακλείου, λείπουν 9 καθηγητές!).

Είναι  τα σχολειά χωρίς καθαριότητα και ασφάλεια, με μία (ή καμία) καθαρίστρια στις  συνθήκες που διαμορφώνονται με τον κορωνοϊό!

Είναι  τα σχολειά με τα παιδιά μέσα στις τάξεις σαν σαρδέλες, με 25αρια τμήματα.

Είναι τα σχολικά λεωφορεία με 100% πληρότητα.

Είναι η έλλειψη αιθουσών και τα προβλήματα στη σχολική στέγη.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει σε όλες τις πτώσεις το «δημοσιονομικό κόστος» και επαναλαμβάνει πως «δεν υπάρχουν λεφτά» για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, για νέες αίθουσες κ.λπ., δίνει 2 εκατομμύρια στα κανάλια για «εκστρατεία» κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σκορπά δεξιά κι αριστερά εκατομμύρια επί εκατομμυρίων μέσω φοροαπαλλαγών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δίνει 600 εκατ. ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου για την ανάπτυξη «πράσινων» ξενοδοχείων. Το ίδιο και η Περιφέρεια Κρήτης με τα εκατομμύρια που σκορπά για τουριστική προβολή!

Αυτές οι ελλείψεις είναι που βάζουν εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Διεκδικούμε να καλυφτούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της Περιφέρειας να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η υγεία των παιδιών μας και η προστασία της, όπως και η μόρφωσή τους δεν είναι «κόστος». Είναι δίκαιο  και ρεαλιστικό  αίτημα !

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9