Σχέδιο πρότασης: Αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την εγκύκλιο για τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία
Σχέδιο πρότασης προς τους συλλόγους διδασκόντων παρουσιάζει η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με την εγκύκλιο για τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της εκφράζει την άρνησή της να εφαρμόσει την εγκύκλιο για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, με ταυτόχρονη προσμέτρηση απουσιών σε «καταληψίες» μαθητές.

Σε ανακοίνωσή της παρουσιάζεται, επίσης, υπόδειγμα απόφασης συλλόγου διδασκόντων για άρνηση της εν λόγω εγκυκλίου.

Αναλυτικά:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10 12:30

Συνάδελφοι/σες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη να μην περάσει η άθλια κυβερνητική εγκύκλιος, να μην περάσει η προσπάθεια να χτυπηθούν οι μαθητικοί αγώνες.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του καταδότη των μαθητών τους, των μαθητών που αγωνίζονται.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά σας καλεί να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή δράσης, στάση εργασίας, απεργία, παρεμβάσεις στους συλλόγους για να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη εγκύκλιος που η εφαρμογή της οδηγεί στην ακύρωση κάθε έννοιας σχολείου, εκπαίδευσης και σχολικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

  1. Δεν συμμετέχουμε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με τηλεδιάσκεψη. Σε περίπτωση που ο Διευθυντής, ενάντια στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, συγκαλέσει συνεδρίαση συλλόγου με αυτό τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί την στάση εργασίας της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ ή δηλώνει προφορικά κώλυμα, αδυναμία να συμμετάσχει, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις προς τον διευθυντή.

  2. Σε περίπτωση που συγκληθεί συνεδρίαση στα γραφεία του συλλόγου οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του. Μετά τη συζήτηση καταθέτουμε για ψήφιση την παρακάτω πρόταση:

"Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …., συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφασίζει: συντάσσεται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με την εγκύκλιο υπ΄ αρ. 131451/ΓΔ4/30-9-2020 και αποφασίζει ότι δεν μπορεί, αδυνατεί να την εφαρμόσει" (ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί φυσικά να κάνει και προσαρμογές της παραπάνω πρότασης, αν το κρίνει απαραίτητο).

  1. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για τη Δευτέρα 5/10 (OΛΜΕ 08:00-11:00, EΛΜΕ 11:00-14:00, αντίστοιχα για το απογευματινό και τα βραδινά σχολεία ), αλλά και την Τετάρτη 7/10 (μέρα απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής και συγκέντρωση στο Εφετείο, στάση εργασίας ΟΛΜΕ 8:00-11:00 και ΑΔΕΔΥ 11:00-14:00), καθώς και την αναμενόμενη κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ απεργίας-αποχής από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου (από Τρίτη 6/10).

Προχωράμε σε:

  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 5/10 12:30

  2. Ανοιχτή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 6/10 13:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ με θέμα την συνέχιση της οργάνωση της αντίστασης του κλάδου στην εγκύκλιο.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που με έγγραφο ζήτησε την αποστολή προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία, αρχικά μέχρι τη Δευτέρα 5/10 και στην συνέχεια, μετά από εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, μέχρι τις 11:00 την Παρασκευή 2/10 (σε σχολεία που είχαν κατάληψη!).

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;
υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
Εδώ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως έκανε με την Τράπεζα Θεμάτων...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ
Για την ταινία “Shower Boys” και τον ηθικό πανικό περί του κινηματογράφου στην εκπαίδευση
Δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) σε σχέση με τις αντιδράσεις που πυροδότησε η προβολή της σουηδικής ταινίας Αγόρια στο...
Για την ταινία “Shower Boys” και τον ηθικό πανικό περί του κινηματογράφου στην εκπαίδευση