golearn-engl_970-250
Σχέδιο πρότασης προς τους συλλόγους διδασκόντων παρουσιάζει η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με την εγκύκλιο για τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της εκφράζει την άρνησή της να εφαρμόσει την εγκύκλιο για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, με ταυτόχρονη προσμέτρηση απουσιών σε «καταληψίες» μαθητές.

Σε ανακοίνωσή της παρουσιάζεται, επίσης, υπόδειγμα απόφασης συλλόγου διδασκόντων για άρνηση της εν λόγω εγκυκλίου.

Αναλυτικά:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10 12:30

Συνάδελφοι/σες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη να μην περάσει η άθλια κυβερνητική εγκύκλιος, να μην περάσει η προσπάθεια να χτυπηθούν οι μαθητικοί αγώνες.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του καταδότη των μαθητών τους, των μαθητών που αγωνίζονται.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά σας καλεί να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή δράσης, στάση εργασίας, απεργία, παρεμβάσεις στους συλλόγους για να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη εγκύκλιος που η εφαρμογή της οδηγεί στην ακύρωση κάθε έννοιας σχολείου, εκπαίδευσης και σχολικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

  1. Δεν συμμετέχουμε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με τηλεδιάσκεψη. Σε περίπτωση που ο Διευθυντής, ενάντια στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, συγκαλέσει συνεδρίαση συλλόγου με αυτό τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί την στάση εργασίας της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ ή δηλώνει προφορικά κώλυμα, αδυναμία να συμμετάσχει, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις προς τον διευθυντή.

  2. Σε περίπτωση που συγκληθεί συνεδρίαση στα γραφεία του συλλόγου οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του. Μετά τη συζήτηση καταθέτουμε για ψήφιση την παρακάτω πρόταση:

"Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …., συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφασίζει: συντάσσεται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με την εγκύκλιο υπ΄ αρ. 131451/ΓΔ4/30-9-2020 και αποφασίζει ότι δεν μπορεί, αδυνατεί να την εφαρμόσει" (ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί φυσικά να κάνει και προσαρμογές της παραπάνω πρότασης, αν το κρίνει απαραίτητο).

  1. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για τη Δευτέρα 5/10 (OΛΜΕ 08:00-11:00, EΛΜΕ 11:00-14:00, αντίστοιχα για το απογευματινό και τα βραδινά σχολεία ), αλλά και την Τετάρτη 7/10 (μέρα απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής και συγκέντρωση στο Εφετείο, στάση εργασίας ΟΛΜΕ 8:00-11:00 και ΑΔΕΔΥ 11:00-14:00), καθώς και την αναμενόμενη κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ απεργίας-αποχής από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου (από Τρίτη 6/10).

Προχωράμε σε:

  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 5/10 12:30

  2. Ανοιχτή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 6/10 13:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ με θέμα την συνέχιση της οργάνωση της αντίστασης του κλάδου στην εγκύκλιο.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που με έγγραφο ζήτησε την αποστολή προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία, αρχικά μέχρι τη Δευτέρα 5/10 και στην συνέχεια, μετά από εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, μέχρι τις 11:00 την Παρασκευή 2/10 (σε σχολεία που είχαν κατάληψη!).

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Προκήρυξη εκλογών σε δέκα Πανεπιστήμια μέχρι 22 Αυγούστου - Τι προβλέπεται
Τα ΑΕΙ στα οποία θα προκηρυχθούν εκλογές είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιγαίου, Πειραιώς,...
Προκήρυξη εκλογών σε δέκα Πανεπιστήμια μέχρι 22 Αυγούστου - Τι προβλέπεται
Τραγωδία στα Σύβοτα: «Μέσα σε ένα λεπτό ήρθε ένα φοβερό μπουρίνι και χάθηκε ο έλεγχος»
Νέα στοιχεία για την τραγωδία στα Σύβοτα κατά την οποία έχασε τη ζωή της κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης (parasailing) μια γυναίκα 62 ετών
Τραγωδία στα Σύβοτα: «Μέσα σε ένα λεπτό ήρθε ένα φοβερό μπουρίνι και χάθηκε ο έλεγχος»
Συγκινητικές στιγμές: Ο Θύμιος Μπουγάς μετά από χρόνια σταμάτησε να κυκλοφορεί αθέατος μόνο τα βράδια και να ζει απομονωμένος από όλους
Ο Θύμιος Μπουγάς συναντήθηκε στην Ηλεία με δύο από τα αδέρφια του, τον Παναγιώτη και την Αγγελική. Η περιπέτεια για τον βασανισμένο 39χρονο που είχε...
Συγκινητικές στιγμές: Ο Θύμιος Μπουγάς μετά από χρόνια σταμάτησε να κυκλοφορεί αθέατος μόνο τα βράδια και να ζει απομονωμένος από όλους