Σχέδιο πρότασης: Αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την εγκύκλιο για τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία
Σχέδιο πρότασης προς τους συλλόγους διδασκόντων παρουσιάζει η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με την εγκύκλιο για τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της εκφράζει την άρνησή της να εφαρμόσει την εγκύκλιο για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, με ταυτόχρονη προσμέτρηση απουσιών σε «καταληψίες» μαθητές.

Σε ανακοίνωσή της παρουσιάζεται, επίσης, υπόδειγμα απόφασης συλλόγου διδασκόντων για άρνηση της εν λόγω εγκυκλίου.

Αναλυτικά:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10 12:30

Συνάδελφοι/σες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη να μην περάσει η άθλια κυβερνητική εγκύκλιος, να μην περάσει η προσπάθεια να χτυπηθούν οι μαθητικοί αγώνες.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του καταδότη των μαθητών τους, των μαθητών που αγωνίζονται.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά σας καλεί να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή δράσης, στάση εργασίας, απεργία, παρεμβάσεις στους συλλόγους για να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη εγκύκλιος που η εφαρμογή της οδηγεί στην ακύρωση κάθε έννοιας σχολείου, εκπαίδευσης και σχολικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

  1. Δεν συμμετέχουμε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με τηλεδιάσκεψη. Σε περίπτωση που ο Διευθυντής, ενάντια στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, συγκαλέσει συνεδρίαση συλλόγου με αυτό τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί την στάση εργασίας της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ ή δηλώνει προφορικά κώλυμα, αδυναμία να συμμετάσχει, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις προς τον διευθυντή.

  2. Σε περίπτωση που συγκληθεί συνεδρίαση στα γραφεία του συλλόγου οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του. Μετά τη συζήτηση καταθέτουμε για ψήφιση την παρακάτω πρόταση:

"Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …., συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφασίζει: συντάσσεται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με την εγκύκλιο υπ΄ αρ. 131451/ΓΔ4/30-9-2020 και αποφασίζει ότι δεν μπορεί, αδυνατεί να την εφαρμόσει" (ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί φυσικά να κάνει και προσαρμογές της παραπάνω πρότασης, αν το κρίνει απαραίτητο).

  1. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για τη Δευτέρα 5/10 (OΛΜΕ 08:00-11:00, EΛΜΕ 11:00-14:00, αντίστοιχα για το απογευματινό και τα βραδινά σχολεία ), αλλά και την Τετάρτη 7/10 (μέρα απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής και συγκέντρωση στο Εφετείο, στάση εργασίας ΟΛΜΕ 8:00-11:00 και ΑΔΕΔΥ 11:00-14:00), καθώς και την αναμενόμενη κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ απεργίας-αποχής από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου (από Τρίτη 6/10).

Προχωράμε σε:

  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 5/10 12:30

  2. Ανοιχτή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 6/10 13:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ με θέμα την συνέχιση της οργάνωση της αντίστασης του κλάδου στην εγκύκλιο.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που με έγγραφο ζήτησε την αποστολή προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία, αρχικά μέχρι τη Δευτέρα 5/10 και στην συνέχεια, μετά από εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, μέχρι τις 11:00 την Παρασκευή 2/10 (σε σχολεία που είχαν κατάληψη!).

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων, τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή...
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Μάκης Βορίδης
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών
«Είναι προφανέστατα αβάσιμες οι μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών» - Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για τα πρόστιμα στους αντιεμβολιαστές δημόσιους...
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών
baby sitting
Νταντάδες της γειτονίας: Από μέρα σε μέρα το νέο πρόγραμμα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» - Τι είναι το νέο πρόγραμμα, ποιους αφορά και πώς...
Νταντάδες της γειτονίας: Από μέρα σε μέρα το νέο πρόγραμμα
Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ
Σοκαριστική αποκάλυψη από την Πηγή Δεβετζή για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλητισμού
Αποκάλυψη Δεβετζή: Παράγοντας του αθλητισμού κατέβασε το παντελόνι και με έριξε στον καναπέ