Αχιλλέας Μπέος
Με χλευασμό αντιμετώπισε τα αιτήματα των μαθητών ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

Με ειρωνικά σχόλια (στα οποία, ευτυχώς, δεν προσέθεσε τις συνήθεις γι΄αυτόν ύβρεις) και το γνωστό του ύφος απευθύνθηκε σε εκπροσώπους των μαθητών του Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Στην αρχή της συζήτησης, κάλεσε τις κάμερες ως... μάρτυρες, αμφισβητώντας ως αναληθή τα στοιχεία που παρέθεσαν σχετικά με τις ελλείψεις στα σχολεία, ενώ παρέλειψε να φορέσει μάσκα προστασίας, στο πλαίσιο της προστασίας έναντι του κορονοϊού, αλλά και της υποχρέωσής του να δώσει το ορθό παράδειγμα.

Συγκεκριμένα, στα παράπονα που εξέφρασε μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου για τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, με νερά να στάζουν από το ταβάνι της τάξης και καλώδια να κρέμονται από τους τοίχους, ο δήμαρχος απάντησε:

«Αυτά είναι τα προβλήματα δηλαδή; Και γι’ αυτό κάνετε κατάληψη; Από αυτά που λες, τα περισσότερα δεν είναι έτσι. Θα το δούμε εκεί» και κάλεσε για μάρτυρες τους δημοσιογράφους για να καταγράψουν την επίσκεψή του στο σχολείο του μαθητή

Μετά από σύντομη αναφορά μαθητών από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ξεκίνησε η... κατήχηση του δημάρχου:

«Θα σας μιλήσω σαν πατέρας. Σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι για να συνδικαλίζεστε. Άποψή μου. Μακάρι να μπορούσα να κυβερνώ εγώ τη χώρα να σας έλεγα εάν θα κάνατε καταλήψεις. Αλλά είναι έτσι. Φοβούνται το πολιτικό κόστος. Τώρα εάν το σχολείο έχει κάποιες ελλείψεις μαζί σας, κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και προσπαθούμε όλοι να αγγίξουμε το καλύτερο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ιδιαίτερα των παιδιών. Από πλευράς Δήμου κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, φαίνεται και στην πόλη και στα περισσότερα σχολικά κτήρια», είπε μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.
Μαθήτρια διέκοψε τον Δήμαρχο και ανέφερε πως οι μαθητές του σχολείου της είχαν ενημερώσει για τα αιτήματα, που μεταξύ αυτών είναι και η καθαριότητα, τους καθηγητές του σχολείου δίνοντάς τους ένα περιθώριο για την επίλυση των προβλημάτων.

«Να αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Έτσι είναι το κτήριο, σ’ αυτό θα πάτε», ανταπάντησε, και προσέθεσε:

«Δεν γίνεται έτσι. Και να σας πω κάτι, αυτό είναι το σχολείο. Τι να πουν κι άλλα παιδάκια στην Αφρική ή σε άλλες χώρες. Να μου πεις θα γίνουμε Αφρική; Όχι», απάντησε ο δήμαρχος, με άλλον μαθητή να προτείνει να πάρουν ως παράδειγμα την Αμερική και τα εκεί σχολικά κτήρια.

«Παίρνουμε κάποια παραδείγματα, δεν παίρνουμε την Αμερική παράδειγμα. Όταν πηγαίνετε σχολείο, το κτήριο είναι αυτό. Σ’ αυτό θα πάτε. Θα αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Κι εγώ όταν ανέλαβα Δήμαρχος και είδα στα σχολεία κοντέινερ τρελάθηκα. Λέω δεν είναι δυνατόν! Έχουμε κάνει αιτήματα, είναι κάποια πράγματα που δεν άπτονται στις αρμοδιότητές μας, όμως προσπαθούμε. Μέχρι εκεί που είναι οι αρμοδιότητές μας θα γίνουν όλα. Χρειάζεται λίγος χρόνος», ήταν η απάντηση του Δημάρχου, που λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση με τα παιδιά κι αφού στο τέλος τους είπε πως ταυτίζονται σε πολλά πράγματα τους είπε χαρακτηριστικά » Να σας δω τώρα που θα κάνετε μαθήματα το Σάββατο και την Πρωτοχρονιά»! Έπρεπε να ήσουν γιος μου, τι δεν θα πας σχολείο; Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση, κάντε 9 μήνες κατάληψη! Να δούμε πως θα προχωρήσετε, πως θα γίνετε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, πως θα πάτε πανεπιστήμιο, πως θα πάτε να γίνετε επιστήμονες. Αυτή είναι η μία λύση αυτή που λέτε εσείς. Την άλλη; Αλλά ποιος να σας την πει, αυτοί που σκέφτονται την ψήφο για να ξαναβγούν στην κυβέρνηση;».

Βέβαια ο Δήμαρχος δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το εάν υπάρχει πρόγραμμα για ανέγερση νέων διδακτηρίων, ή εάν έβαλε έστω ένα τούβλο για ένα νέο σχολείο εδώ και πέντε χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: magnesianews.gr
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος