ειδικη αγωγή
Κείμενο της γενικής συνέλευσης του 1ου Π.Σχολείου πλάκας σε ότι αφορά τους λόγους που καταλάβαμε το σχολείο μας. Σας προτρέπουμε να γνωστοποιήσετε την ιστορία μας προς διάψευση των fake news για τις καταλήψεις ως κέντρα ανομίας και σήψης

Ενα κείμενο που αξίζει να διαβάσει καθένας, και ειδικά όσοι κατηγορούν τους μαθητές για καταλήψεις του χαβαλέ, συνέταξαν οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Πλάκας. Διαβάστε το:

 

Με αφορμή την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία της χώρας μας έπειτα από το ξέσπασμα της κρίσιμης αυτής πανδημίας, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να παραθέσουμε τους λόγους για τους οποίους το σχολείο μας βρίσκεται υπό κατάληψη από την Δευτέρα 28/09/2020, ύστερα από ψηφοφορία στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητ(ρι)ών τάχθηκε υπέρ αυτής της ενέργειας.

Η αρχική μας διάθεση ήταν να κρατήσει η κατάληψη μέχρι την Παρασκευή 2/10, αλλά το υπουργείο φρόντισε με την εκβιαστική του στάση να μας πεισμώσει και να κάνει πολλά εν αρχή αρνητικά άτομα να ψηφίσουν ναι. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 2/10 τα ¾ ψήφησαν ναι στον αγώνα και την κατάληψη ξανά.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό, σας καλούμε όλους/όλες να αρνηθείτε να διδάξετε ή να κάνετε μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Αποτελεί λοιπόν γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ και 8 μήνες υπό τον αυξανόμενο κίνδυνο του κορονοϊού, και το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει τίποτα αποτελεσματικό για να μας προστατέψει.

Η κυβέρνηση μας «εξοπλίζει» με μάσκες αλεξίπτωτα και περιμένει πως έτσι θα παραμείνουμε ασφαλείς ενώ στο σχολείο μας υπάρχουν τμήματα των 27 παιδιών σε αίθουσες που προορίζονται για 15. Είμαστε ένα σχολείο δύο ορόφων το οποίο το καθαρίζει μόνο μία καθαρίστρια η οποία ταλαιπωρείται αφάνταστα έχοντας να αντιμετωπίσει μόνη της τέτοιο έργο.

H κυβέρνηση και τα μίντια αποκαλούν όλα τα αιτήματα μας "κόστος" και προσπαθούν να πετάξουν κάθε έκφραση διαμαρτυρίας μας στη στοίβα με τους παλαβούς και τους αρνητές της μάσκας. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το κράτος μας έχει κλείσει σε σχολεία-παγίδες θανάτου, ενώ την ίδια στιγμή νομοθετεί σε καιρούς καραντίνας περνώντας νέα μέτρα τα οποία κάνουν τη σχολική ζωή ακόμα πιο δύσκολη, όπως η Τράπεζα Θεμάτων, βάση του δέκα, η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της κοινωνιολογίας.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω υποστηρίζουμε πως η υγεία μας και το δικαίωμα μας στη μόρφωση όχι μόνο δεν είναι κόστος αλλά είναι το αυτονόητο. Είναι γνωστό πως η εκάστοτε κυβέρνηση παραμελεί συνεχώς τις πάγιες και τις συγκυριακές ανάγκες της ελληνικής εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα δαπανώνται δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Για τους παραπάνω λόγους βάζουμε λουκέτο στο σχολείο μας μέχρι να σημειωθεί η πρέπουσα πρόοδος στα όσα διεκδικούμε.

Διεκδικούμε:

 Περιορισμένος αριθμός μαθητ(ρι)ών ανά τμήμα.

 Διάσπαση των τμημάτων ώστε να επιτευχθεί το παραπάνω.

 Προσλήψεις καθηγητ(ρι)ών. Να καλυφθούν όλα τα κενά ώστε να λειτουργούν κανονικά τα διασπασμένα τμήματα.

 Άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.

 Συντομότερες διδακτικές ώρες/περισσότερα διαλείμματα ώστε να είναι βιώσιμη η χρήση μάσκας.

 Δωρεάν έλεγχο σε όλες/όλους τις/τους μαθήτριες/μαθητές και καθηγήτριες/καθηγητές σε περίπτωση που κρίνεται άμεσος κίνδυνος( π.χ ύπαρξη κρούσματος στον χώρο του σχολείου.)

 Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης/τηλεργασίας. Δεν θα δεχτούμε το κράτος να πληρώνει ιδιωτικές εταιρείες ,για να στηρίζουν την τηλεκπαίδευση (της οποίας η μονιμοποίηση θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα). Τηλεκπαίδευση ΜΟΝΟ όταν είναι απαραίτητο, από κρατικούς φορείς με τη διασφάλιση ότι τα προσωπικά δεδομένα μας δεν παρακρατούνται πουθενά.

 Κατάργηση νομοσχεδιου Κεραμέως. Επαναφορά καλλιτεχνικών μαθηματων στα σχολεία, καθώς και μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια (σχέδιο, μουσική).

 Άρνηση της υποχρεωτικής στράτευσης στην ηλικία των 18. Κατά την διάρκεια της κατάληψης μας , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν τηρηθεί και θα συνεχίσουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (μάσκες, αποστάσεις) .

Καθημερινά ύστερα από την λήξη της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται στα πλαίσια της κατάληψης, ορίζεται ομάδα καθαρισμού η οποία αναλαμβάνει την ολική καθαριότητα του σχολείου. Ομάδες μαθητ(ρι)ών εφαρμόζουν αλληλοδιδακτικές μεθόδους και η μαθητική κοινότητα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον σύλλογο γονέων και καθηγητών. Ακόμα βάψαμε το σχολείο σε σημεία που είχε γκράφιτι ή που ο σοβάς έπεφτε.

Ταυτόχρονα το σχολείο μας συμμετείχε στην μαθητική κινητοποίηση που έλαβε χώρα Πέμπτη 1/10/20 με δικό του ανεξάρτητο μπλοκ/πανό. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις υπόλοιπες μαθητικές καταλήψεις ανά τη χώρα, που έχουν λογικά αιτήματα και δεν χρησιμοποιούν αντιεπιστημονική ρητορική.

Η κατάληψη είναι τόσο ένα μέσο διεκδίκησης, όσο και ένα μέσο πίεσης ενάντια σε υπουργεία και κυβερνήσεις, είναι εστία αγώνα. Όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη δημόσια υγεία και στη μόρφωση είναι δίπλα μας, και είμαστε δίπλα τους. Μηδενική ανοχή σε γονείς, σώματα ασφαλείας, παρακρατικούς, φασίστες και καθηγητές που βιαιοπραγούν εις βάρος μαθητών. Είμαστε δίπλα στα παιδιά που ξυλοκοπήθηκαν, που σύρθηκαν στα τμήματα αδίκως.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε την πρόθεση του σχολείου μας για ανοιχτή συνεργασία με άλλες μαθητικές κοινότητες με σκοπό την συλλογική κινητοποίηση στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης. Καλούμε λοιπόν όσα σχολεία ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας στο email: [email protected]

Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να είμαστε μόνες/μόνοι μας. Οι ίδιοι κίνδυνοι που απειλούν εμάς, απειλούν και εσάς. Αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις. Αλληλεγγύη στους από τα κάτω αγώνες μας. Σταθείτε δίπλα μας, όπως άλλοτε, για να κερδίσουμε.

Η Γενική Συνέλευση του 1ου Π. Πλάκας «Γεννάδειο»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
Πού οδηγούν η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Γ’ Λυκείου, η ελληνική PISA και η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών που προωθεί το υπουργείο...
Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
mpimpilas
Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!

Μια ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, με μια μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό, ενόχλησε το ekklisiaonline.gr που αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον...

Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!