Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: Υπουργός… εξ αποστάσεως
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόσταση που χωρίζει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, από τις αγωνίες των μαθητών και τις προσπάθειες των  εκπαιδευτικών είναι πλέον τεράστια.

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (Π.Ε.Κ.)

Ένα τείχος αυθαιρεσίας και αλαζονείας χωρίζει την Υπουργό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα τείχος που οικοδομήθηκε μέσα από αυθαίρετες, αναχρονιστικές και σε πολλές περιπτώσεις αντιδημοκρατικές επιλογές της ηγεσίας στην άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής.

Κορύφωση του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας το χθεσινό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Υπουργού.

 Βγαλμένο από τις χειρότερες εποχές στην ιστορία  της διακυβέρνησης της χώρας έρχεται να μας θυμίσει πώς η κ. Κεραμέως δεν είναι μόνη στις συμπεριφορές αυτές.

Όσο και αν φαίνεται πιθανό, η Υπουργός δεν έπεσε από τον ουρανό…

Είναι γέννημα  συγκεκριμένης ιδεολογίας και κουλτούρας,  απόγονος μιας  παλαιοσυντηρητικής, αναχρονιστικής και αντιμεταρρυθμιστικής αντίληψης  που επανέρχεται στις ημέρες μας μέσα από τις  γενικότερες Κυβερνητικές πολιτικές.

Η αδυναμία της ηγεσίας του Υπουργείου να χειριστεί στοιχειωδώς κατάλληλα σύνθετες καταστάσεις, μεταμφιέζεται σε επίδειξη ισχύος, επιβολή.

Με τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση δυναμιτίζει το κλίμα και υποθηκεύει την προοπτική εξομάλυνσης  της προβληματικής -λόγω της πανδημίας αλλά και των παραλείψεων του Υπουργείου-,  λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα, διατάσσει  «να ξεκινήσει από αύριο κιόλας  υποχρεωτική  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση  για όλους τους μαθητές που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη» με απουσίες! , και απειλώντας κόντρα στο  ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών τα Σάββατα!

Πρόκειται για μια Υπουργό σε αποδρομή για μια πολιτική  καταδικασμένη σε αποτυχία.

Ο κλάδος μας δεν πρόκειται να αποδεχτεί πολιτικές αυταρχισμού και επιβολής, πολύ περισσότερο όταν αυτές εκπορεύονται από μια πολιτική ηγεσία που έδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και αδιαφορία για τη λήψη των στοιχειωδών μέτρων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Τελικά, η μόνη απόσταση που τηρήθηκε ήταν αυτή της ηγεσίας του υπουργείου από την   εκπαιδευτική  λειτουργία την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει.

Στηρίξαμε την εξ απόστασεως εκπαίδευση σε συνθήκες δύσκολες για να σταθούμε  με κάθε τρόπο δίπλα στους μαθητές μας . Με κάθε τρόπο θα αγωνιστούμε ενάντια  στις αυταρχικές πολιτικές του εξ αποστάσεως Υπουργείου.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για προετοιμασία, ψυχολογία και διαχείριση χρόνου λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Google-Chrome
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
Αναφορές για τοπική εγκατάσταση του Gemini Nano χωρίς σαφή ειδοποίηση – Τι απαντά η Google και γιατί ανοίγει ξανά η συζήτηση για τον έλεγχο των...
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου