Ζαχαράκη: Τις επόμενες μέρες οι αναπληρωτές στα σχολεία που έχουν κενά
Η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι από φέτος ισχύει πέναλτι για τους αναπληρωτές που παραιτούνται από τη θέση, στην οποία διορίστηκαν, με αποκλεισμό τους από τις λίστες για δύο χρόνια

Σήμερα κιόλας (Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου) θα αρχίσουν να συλλέγονται τα κενά που εντοπίζονται στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και θα συμπληρωθούν με την άμεση αποστολή νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα στις επόμενες μέρες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η Σ. Ζαχαράκη είπε ότι πέρυσι χρειάστηκαν περίπου 39.000 αναπληρωτές, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε περίπου 160.000.  

Όπως ανέφερε, από φέτος ισχύει πέναλτι για τους αναπληρωτές που παραιτούνται από τη θέση, στην οποία διορίστηκαν, με αποκλεισμό τους από τις λίστες για δύο χρόνια.

Για τα ολοήμερα σχολεία, υποστήριξε ότι από φέτος μπορούν να πάνε τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις ώστε να διευκολύνουν οι γονείς, λόγω Covid-19 και να μη χρειάζεται να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο οι παππούδες τους.

Τέλος, επισήμανε ότι πρώτα θα εντοπιστούν τα κενά στο πρωινό σχολείο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το ολοήμερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
ζαχαρακη
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
« Έχουμε όλοι μας χρέος - και περισσότερο από όλους η Πολιτεία – να στηρίξουμε την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.»
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.