Κινητοποιήσεις στην Αθήνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

«Η κυβέρνηση, εξωραΐζοντας τις ευθύνες της και εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα ετοιμότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, αντιμετωπίζει ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν είναι αναλώσιμοι. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου και καλεί στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:

  • Δευτέρα 14 – 9 – 2020 στις 18:00 πανεκπαιδευτική στη Βουλή ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση της θεσμοθέτησης τρίμηνων συμβάσεων για τους αναπληρωτές που ψηφίζεται την ημέρα αυτή.
     
  • Τετάρτη 16 – 9 – 2020 στις 14:00 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την απαράδεκτη εικόνα διάλυσης και αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής διαχείρισης σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και μόνιμων) από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας Δρ Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο
     
  • Πέμπτη 17 – 9 – 2020 Πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 18:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στη Βουλή με κύρια αιχμή τη διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η κυβέρνηση, εξωραΐζοντας  τις ευθύνες της και εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα ετοιμότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, αντιμετωπίζει ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν είναι αναλώσιμοι. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές στο τμήμα), έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής, έναν έως δύο παραπάνω εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο για κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω ασθένειας συναδέλφων, προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/στριών, δωρεάν Υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα), δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία, δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρωτόκολλο λειτουργίας που θα παίρνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

Στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, στο άρθρο 24, προβλέπονται προκηρύξεις για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτ(ρι)ών για κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19). Η απαράδεκτη αυτή τροπολογία, φιλοδοξεί να εισάγει στην εκπαίδευση ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας πλήττοντας τα δικαιώματα και τους όρους εργασίας των αναπληρωτών συναδέλφων, την ίδια στιγμή που απαιτούνται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους στην εκπαίδευση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την προώθηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας. Αξιοποιώντας τη νικηφόρα εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και με κύριο όπλο την απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε τέτοιο αντιεκπαιδευτικό εγχείρημα.

Η πανδημία αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία από την κυβέρνηση ώστε να προωθήσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα (περικοπές μισθών και ημερομισθίων, αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις , χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση και των κοινωνικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών).

Η εικόνα διάλυσης και απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών που την υπηρετούν επιτείνεται και εντείνεται ακόμα περισσότερο στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας εξαιτίας και των ενεργειών του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας Δρ. Μπαμπαρούτση Χαράλαμπου τον οποίο καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του σωματείου μας και των συναδέλφων μας ο Δρ Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος συνεχίζει την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά και τακτική που έχει υιοθετήσει και η κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ που τον διόρισε στην Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, για να παίξει το ρόλο του τοποτηρητή της εφαρμογής των κυβερνητικών πολιτικών διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου. Συγκεκριμένα: α) οι τοποθετήσεις αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων γενικής αγωγής έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και με τα λειτουργικά κενά να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο ενώ οι ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν εξετάζονται ποτέ, β) γίνονται αναιτιολόγητες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών χωρίς έγγραφες εντολές και χωρίς αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ αλλά με προφορικές εντολές του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, γ) οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής πρέπει να ανακληθούν και να ξαναγίνουν εξ αρχής διότι δεν κοινοποιήθηκαν όλα τα κενά εγκαίρως ώστε να έχουν γνώση οι συνάδελφοι που κατέθεσαν αιτήσεις τοποθέτησης και κατέλαβαν τελικά θέσεις χωρίς να γνωρίζουν ότι υπήρχαν περισσότερα κενά από αυτά που δήλωσαν, δ) ας απαντήσει εγγράφως η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας αν μπορούν με βάση την κείμενη νομοθεσία να δώσουν ωράριο στο ολοήμερο οι συνάδελφοι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, ε) δεν επιλύονται προβλήματα με τη στέγαση των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων και καταγράφονται περιστατικά απαράδεκτης συμπεριφοράς του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας προς τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων – μέλη του σωματείου μας, στ) παρακωλύεται και αναβάλλεται συνεχώς η αποδοχή της παραίτησης ορισμένων Προϊστάμενων Νηπιαγωγείων αναιτιολόγητα και χωρίς ο Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάστασή τους, ζ) δεν έχει τοποθετήσει από έναν επιπλέον εκπαιδευτικό ΠΕ70 σε όλα τα 12/θέσια Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με στόχο την αναπλήρωση των αδειούχων – απόντων εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της λειτουργίας του ολοήμερου σύμφωνα με τις πάγιες διεκδικήσεις του σωματείου μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να προσέλθουν μαζικά σε όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αγωνιστικά:    

  • με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση όπως έκανε η ΟΛΜΕ στην πρόσφατη συνέλευση προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.,
  • κλιμακώνουμε την πάλη με απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Ο Δ. Γεωργόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης - Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, συνέταξε...
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Οι καθηγητές, μέλη τότε του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης, μηνύθηκαν το 2018 από τον εργοδότη της Vresnet μετά από ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη...
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις προτάσεις της στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, επιμένοντας για...
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι προσκόμισε ένα «νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία» και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Θανάσης...
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή