Για την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων
Για «απαράδεκτη εγκύκλιο» κάνει λόγο ο ΣΕΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να την αγνοήσουν

Να μην τηρήσουν την εγκύκλιο που απέστειλε το υπ. Παιδείας στις σχολικές μονάδες την Παρασκευή (11/9) καλεί τους συλλόγους διδασκόντων ο ΣΕΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ δηλώνει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ η οποία στάλθηκε την τελευταία στιγμή στα σχολεία όλης της χώρας (στα σχολεία της περιοχής μας στάλθηκε 1.10 μ.μ ,την Παρασκευή 11/09/2020) και ανατρέπει τον σχεδιασμό που έγινε από τους Συλλόγους Διδασκόντων στο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη των μαθημάτων, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο ν' αλλάξει αυτός την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για μια ενέργεια υποκριτική και αυταρχική ταυτόχρονα. Υποκριτική καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει μια ιδανική εικόνα ανοίγματος των σχολείων τα οποία από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα. Ομως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι τη στιγμή που συντάχθηκε αυτή η ανακοίνωση ούτε μάσκες ούτε τα παγουρίνο που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έχουν φτάσει στα σχολεία της περιοχής μας. Τα σχολεία ανοίγουν πραγματικά όταν έχουν το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό. Τσ κενά διδακτικού  προσωπικού είναι αρκετά σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά έχουν ζητηθεί 550 αναπληρωτές για όλον τον Πειραιά.

Και αυτή τη στιγμή αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι στο άνοιγμά τους τα σχολεία είναι χωρίς προσωπικό και όχι η ώρα του ανοίγματός τους. Το παιχνίδι της επικοινωνιακής παραπλάνησης ότι τα σχολεία άνοιξαν κανονικά και από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν μαθήματα δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια και την αθλιότητα της νεοφιλελευθερης πολιτικής που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Αύξηση αντί για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε παλιά και με έλλειψη χώρων σχολικά κτίρια σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και με μαθητές που εδώ και χρόνια , δηλ. σε μόνιμη βάση κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Είναι δε γνωστό και κατοχυρωμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μέρα προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον , γνωριμίας μ' αυτό των μαθητών που έρχονται για πρώτη φορά σ' αυτό. και όχι μαθημάτων.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων και του συλλόγους διδασκόντων να προχωρήσουν στο άνοιγμα των σχολείων τους  με τον προγραμματισμό που έχουν  σχεδιάσει οι ίδιοι, αγνοώντας την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»