ΚΕΔΕ: «Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι δήμοι για την προμήθεια μασκών - Αύριο η διανομή στην Αττική
Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στην Αττική, ενώ έχουν ήδη γίνει αποστολές σε μικρά νησιά, Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο

Τον αγώνα δρόμου σχετικά με την προμήθεια μασκών στα σχολεία της χώρας, που ανοίγουν τη Δευτέρα γνωστοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς η χρήση τους είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε μπαίνει σε σχολικές μονάδες.

Η διανομή στην Αττική αναμένεται να αρχίσει αύριο Σάββατο ενώ έχουν ήδη γίνει αποστολές σε μικρά νησιά, Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ΚΕΔΕ και δήμοι έχουν επιδοθεί «σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία», υποχρέωση που ανέλαβαν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.

«Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες.

Το πρόβλημα στη διαδικασία, όπως είπε, δεν είναι το ζήτημα της διανομής, αλλά της παραγωγής. «Το 90-95% των μασκών παράγεται στη χώρα. Οι ανάδοχοι είναι 20-21, αλλά δεν είναι τόσα τα εργοστάσια που ράβουν στη χώρα» σημείωσε, λέγοντας πως το αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα θα μοιράζουν μάσκες στα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών